Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amânat decizia în cazurile Iohannis și al șefei DNA

Andreea AndreiConsiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)  a amânat luni, 12 martie, decizia privind eticheta de ,,penali’’ folosită de președintele Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi, o decizie urmând să fie luată în data de 26 martie. Trebuie reamintit că președintele Iohannis și șefa DNA au fost reclamați de Redacția Lumea Justiției (luju.ro) după ce aceștia au folosit cuvintele ,,penali’’ și ,,inculpați’’ atunci când s-au referit la politicienii acuzaţi de fapte de corupţie, informează digi24.ro. La 19 februarie 2018, Redacția Lumea Justiției a depus la registratura Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării petiția (nr. 930/19.02.2018) împotriva președintelui României și procurorului-șef DNA. Potrivit legii, în situația în care Consiliul va reține că cei doi au comis fapte de discriminare împotriva categoriei de persoane aflate în proceduri judiciare, prin supunerea acestora unor tratamente degradante, cu încălcarea prezumției de nevinovăție, aceștia pot fi sancționați de la avertisment până la amendă contravențională în cuantum de 100.000 lei, informa luju.ro la 18 februarie.
 
Declarații
 
„Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții. Această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA și conducerea fac o treabă foarte bună, iar această încercare de atac din partea unor penali e de natură să-mi confirme că DNA face o treabă bună.” “Nu mă văd chemat să mediez între DNA și persoane inculpate”. “Asta cu penalii am explicat-o de suficiente ori. Nu revin”, declara președintele Klaus Iohannis într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni din data de 15 februarie.
 
 “Acești inculpați care fac acuzații nereale au invocat în fața judecătorilor cereri și excepții, care au fost respinse”. “Nu cred că acest atac e întâmplător. Asistăm în ultima perioadă la un festival disperat al inculpaților, care spun neadevăruri, părți de adevăr”. “Nu e vorba de Kovesi aici, e vorba de asaltul asupra justiției, de festivalul inculpaților care vor să umilească societatea, românii.”. “Aici eu nu am ieșit să-i răspund inculpatului Vlad Cosma, ci să vă spun că nu falsificăm probe, să răspund cetățenilor cinstiți din România care se întreabă dacă în România se administrează corect probe”. “Eu răspund oamenilor cinstiți din România, care cred sau nu în DNA”, spunea procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, într-o conferință de presă de la sediul DNA din data de 14 februarie, informează luju.ro.
 
 
 

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Martie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.