Partidul Ecologist Roman se alătură şi sprijină protestatarii din Bucureştii Noi

Sâmbătă, 10 Martie 2018, o parte din membrii Filialei PER Sector 1, însoţiţi de preşedintele Adrian Căplescu s-au alăturat mitingului "Pentru un mediu sănătos în cele şapte cartiere din Bucureştii Noi".
Protestul a fost organizat de Grupul de Iniţiativă Civică Bucureştii Noi, împotriva lipsei de reacţie a autorităţilor faţă de poluarea gropii de gunoi Chiajna- Rudeni.
Partidul Ecologist Român a avut numeroase poziţii critice şi a participat la dezbateri împotriva Iridex fapt pentru care sprijină şi acest demers civic. Autorităţile locale au fost reprezentate prin domnii Alexandru Gâdiuţă - consilier general al Municipiului Bucureşti şi Cristian Tudose - consilier local al Sectorului 1.
Partidul Ecologist Român contestă ignoranţa autorităţilor publice locale şi centrale, în frunte cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Mediului faţă de poluarea cu gaze toxice provenite de la activităţile de depozitare a gunoiului şi conexe acestora de la groapa de gunoi Chiajna- Rudeni.
#VremAerCuratNuHidrogenSulfurat #PERsector1 #ecologistii #GrupuldeIniţiativăCivicăBucureştiiNoi
Privim cu înfrigurare cum nimeni din cercurile politice nu spune nimic despre morala publică făcută de un înalt oficial european doamnei Ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu care este acuzată de genocidul practicat asupra locuitorilor din Bucureşti, Braşov, Iaşi Cluj etc. în formă continuă, ca urmare a poluării excesive a aerului cu noxele rezultate de la gropile de gunoi.
Anual mor circa 25.000 de oameni, iar peste 2 milioane de locuitori se îmbolnăvesc grav în fiecare an de la aceste surse de poluare de care nimeni nu se preocupă aşa cum este prevăzut în legislaţia actuală. Cu toate că suntem avertizaţi cu un infrigiment foarte costisitor (200.000 Euro/zi), doamna ministru, Graţiela Gavrilescu nici nu se sinchiseşte să pună capăt acestui genocid asupra românilor, ba chiar zâmbeşte şăgalnic la auzul acestor sancţiuni.
Sperăm ca prin acţiunea de protest a locuitorilor din cartierul Bucureştii Noi din data de 10 martie 2018, referitoare la condiţiile insuportabile de viaţă, ca urmare a emisiilor de gaze toxice şi mirosuri dezagreabile de la groapa de gunoi din zona Chiajna şi Sectorul 1 al Bucureştiului, groapă administrată de ani buni de IRIDEX, mesajul protestatarilor să ajungă, prin intermediul presei şi la urechile decidenţilor, (Ministerului Mediului, al Agenţiei de Protecţie a Mediului Înconjurător, a primarilor).
Această sursă de poluare afectează viaţa şi sănătatea a peste 200.000 de oameni din zonă. Dacă autorităţile sfidează neacordarea unor drepturi minime de viaţă acestor locuitori, atunci de ce le mai pretind plata de taxe şi impozite?

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Martie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.