Autoritatea Electorală Permanentă şi Comisia Electorală Independentă din Regatul Haşemit al Iordaniei au semnat un memorandum de asistenta si colaborare in domeniul electoral

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Comisia Electorală Independentă (IEC) din Regatul Haşemit al Iordaniei au semnat un memorandum de asistenţă şi colaborare în domeniul electoral.
Cele două părţi şi-au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul de a se sprijini reciproc în demersurile de modernizare a sistemelor electorale din ţările lor, colaborarea urmând să se concretizeze în schimbul de informaţii şi de expertiză privind soluţiile legislative şi tehnice în materie de management electoral, dar şi în proiecte comune de îndrumare a personalului electoral şi de educare a alegătorilor.
AEP şi IEC Iordania se angajează, potrivit prevederilor memorandumului, să promoveze colaborarea în domeniul managementului electoral pe segmente de interes identificate de comun acord, precum şi să coopereze în vederea înfiinţării Institutului Iordanian de Cercetare şi Instruire în Domeniul Electoral.
Memorandumul a fost semnat, din partea AEP, de domnul Marian Muhuleţ, vicepreşedinte, iar din partea IEC Iordania de domnul Khaled Al-Kalaldeh, preşedinte.
Semnarea memorandumului a avut loc în prezenţa Excelenţei Sale, domnul Nicolae Comănescu, ambasadorul României în Regatul Haşemit al Iordaniei, la sediul Comisiei Electorale Independente a Iordaniei.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Martie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.