Gabriela Firea vrea tramvaie suspendate

Mădălin Iulian Mihai

Gabriela Firea, primarul Capitalei, vrea implementarea unui proiect de tip monorail, cu tramvaie suspemndate pe ruta Bucuresti-Magurele si in zona de nord a Capitalei, spre Ploiesti, scrie profit.ro.

Firea a spus ca demersurile tehnice au fost deja facute, iar lucararile vor incepe „intr-o perioada scurta de timp”.

„Intr-o perioada foarte scurta de timp, am inceput deja pregatirile tehnice, vom demara lucrarile pentru o linie de tip monorail, este vorba despre tramvai suspendat. Este vorba deste 80 de tramvaie suspendate, care vor fi implicate in acest concept. O ruta Bucuresti-Magurele si Bucuresti, in zona de nord, spre Ploiesti”, a declarat primarul Capitalei astazi.

Primarul Capitalei a spus ca este nevoie si de introducerea transportului urban pe cale ferata, asa cum este utilizat de „marile aglomerari urbane din Europa”.

„Pasul urmator va fi construirea unei statii de cai ferate in aceste locatii si introducerea transportului local de calatori pe centru feroviara. Transportul urban pe calea ferata este utilizat in marile aglomerari urbane din Europa, in timp ce reteaua ferata din Bucuresti sta neutilizata de aproape 30 de ani”, a adaugat Firea.

Edilul capitalei a mai spus si ca dupa ce s-a anuntat castigatorul licitatiei pentru cele 400 de autobuze noi Euro 6 ceilalti participanti au depus contestatii.

„Suntem in perioada legala de rezolvare a contestatiilor. Speram sa se finalizeze cat mai curant aceasta procedura si sa semnam contractul”, a mai spus Gabriela Firea.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Martie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.