CALENDAR


Astăzi

• Ambasada Republicii Moldova în România și Muzeul Național al Țăranului Român vă invită la Sala Foaier, la vernisajul expo­ziției de foto­grafie „Așa văzut-a Zaharia. Improvizații într-o lume captivă”. Recent descoperită în podul unei case abandonate, la 200 km de Chișinău, arhiva fotografică a lui Zaharia Cușnir ne oferă astăzi șansa rară de a privi viața rurală din Basarabia de după război într-o manieră care ocolește realitatea îngră­dirilor dictate de propaganda și discursul oficiale ale epocii.

Dan Constantinescu | Pictograme II. „Pictând 40 de ani pe această paletă am împietrit timpul în misterul creației.... Pictez timpul care curge peste memoria imaginilor din mine. Arta este o stare de spirit, iar noi, care privim, suntem oglinda”- Dan Constantinescu. La o distanță de exact doi ani, pictorul (alintat „Cocoru” de colegii săi de breas­lă) aduce în fața publicului o nouă expoziție personală: Picto­grame II, la Galeria Senso.

Pianul în ceață. Ultimul film al lui Radu Gabrea este adaptarea romanului Clavir în ceață de Eginald Schlattner și descrie viața lui Clemens, care a pierdut totul după război atunci când familia sa a fost declarată bur­gheză. Locaţie: Cinema Union.

Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice. Distribuție: Oa­na Pellea, Alexandrina Halic, Florina Gleznea, Cristina Casian, Regie: Mariana Cămărășan, Sce­no­grafie: Vladimir Turturică, Locație: Teatrul Metropolis din Bucureşti.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 17 Aprilie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.