Primul-ministru Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu studenţii români care studiază în universităţile pontificale

Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu studenţii români de la universităţile pontificale
În cadrul vizitei pe care o efectuează la Roma în perioada 10-13 mai 2018, primul-ministru Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu studenţii români care studiază în universităţile pontificale, desfăşurată la sediul Colegiului "Pio Romeno". Prim-ministrul a subliniat, în intervenţia sa, importanţa Colegiului Pontifical "Pio Romeno" în formarea studentilor români la Vatican şi în consolidarea relaţiilor dintre România şi Sfântul Scaun.
Discursul premierului a evidenţiat aspecte legate de vizita la Sfântul Scaun şi primirea de către Papa Francisc, cu accent pe evenimentele dedicate Centenarului şi dorinţa Guvernului României de a spori prezenţa românească la Vatican printr-o serie de manifestări culturale, academice şi religioase.
Totodată, în cadrul întrevederii, prim-ministrul Dăncilă a promis studenţilor sprijinul Executivului de la Bucureşti cu privire la dotarea bibliotecii Colegiului Pontifical "Pio Romeno".

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 12 Mai 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.