Mii de români au protestat împotriva modificărilor aduse Justiţiei, purtând pancartele Penalistan

Mii de oameni au protestat, sâmbătă, 12 mai, în Bucuresti si în mai multe orase din ţară, împotriva modificărilor pe care parlamentarii vor să le aducă Codului Penal si Codului de Procedură Penală, în favoarea penalilor. Protestatarii au ţinut în mâini 6000 de pancarte cu "Penalistan" si simbolul Centenarului, România 100, alături de cătusele care vor lega viitorul ţării si vor dezlega mâinile corupţilor, dacă pemitem asaltul asupra Justiţiei.
Pancartele au fost împărţite în Piaţa Victoriei, dar si protestatarilor din Iasi, Cluj, Constanţa, Timisoara, Craiova, Galaţi. Pancartele care unesc protestatarii au fost realizate din donaţii.
Comunitatea Declic a lansat platforma "Penalistan", o simulare a modului în care va arăta ţara noastră în următorii 100 de ani, dacă acceptăm modificările aduse Justiţiei. În "Penalistan" vor conduce corupţii, ghidaţi de puterea şpăgilor. Dreptatea va deveni arhaism! Corupţia va fi o virtute!
"La 100 de ani de la Marea Unire, România se află la o răscruce de drum. Fie ne continuăm calea europeană, fie ne pregătim de 100 de ani de "Penalistan". Cam asa s-ar numi dictatura corupţilor si raiul penalilor, odată cu modificările aduse Codurilor Penale. Copiii nostri nu trebuie să trăiască într-un astfel de stat, pentru ei si pentru drepturile noastre protestăm", a declarat Roxana Pencea Brădăţan, campaigner Declic.
Este ţara cetăţenilor, nu a lor! Citind lunga si inexplicabila listă de modificări propuse la Codul Penal, un lucru este clar: aceste legi nu sunt făcute în interesul "celor mulţi", ci în interesul "celor puţini".
Cu dedicaţie pentru corupţi sunt propuneri precum închisoarea de weekend, înjumătăţirea timpului de executare a unei pedepse sau amânarea la infinit a procesului dacă avocatul nu se prezintă. În total sunt 100 astfel de modificări care lasă fără vlagă statul de drept si clădesc "Penalistan".
Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obisnuiţi, care trăiesc în România sau în diaspora. Comunitatea a ajuns la mărimea unuia din orasele mari din România. Campaniile Declic sunt conduse de valorile noastre, nu de politica de partid.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Mai 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.