Tudorel Toader continuă războiul cu oficialii europeni: Legea din România nu o scrie GRECO

b1.roMinistrul Justiţiei, Tudorel Toader, continuă conflictul cu experţii GRECO. După ce a pus sub îndoială profesionalismul celor care au întocmit raportul privind legile justiţiei din România, Tudorel Toader susţine cu tărie că aceştia fac doar recomandări, iar prevederile din raportul lor nu sunt obligatorii precum GRECO a susţinut într-un răspuns dat presei.

"Sunt recomandări! Niciodată în limba română, în buna ei înţelegere, o recomandare nu poate fi obligatorie. Acolo este vorba de recomandări în procedura prealabilă. Noi suntem în faza în care se dezbat legile şi dânşii ne arată standardele spre care trebuie să ne întreptăm. 

Nu vă imaginaţi că vine corpul de experţi de la GRECO şi stabileşte nişte soluţii, după care Parlamentul se duce repede şi le pune în aplicare. Ei dau nişte direcţii de evoluţie a legislaţiei după care vor reveni să vadă modul în care sunt transpuse, preluate. A nu se înţelege că legea în România o scrie GRECO. GRECO arată standardele de evoluţie", a afirmat Tudorel Toader.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 14 Mai 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.