Sărbătoarea Aninoasei, la cea de-a XVI-a ediție

Sărbătoarea Aninoasei se află la cea de-a XVI-a ediție. În anul Centenarului, Primăria și Consiliul Local Aninoasa din județul Dâmbovița, prin renumitul primar domnul Constantin Maricescu, invită localnicii să ia parte la o serie complexă de manifestări. Evenimentele se vor desfășura joi, 17 mai 2018, în Sfânta Zi de Înălțare!Pentru cei mari, primăria a pregătit un spectacol folcloric cu nume de excepție ale muzicii de petrecere. Vor urca pe scenă Nicu Paleru și Constantin Măgureanu, ansamblul folcloric „Vestitorii Aninoasei”, dar și ansambluri din Târgoviște și Găești, iar  cei mici vor avea la dispoziție spații de joacă și personaje de animație.În Sfânta Zi de Înălțare, localnicii din Aninoasa vor îmbrăca straie de sărbătoare. Primăria și Consiliul Local au pregătit numeroase surprize. Manifestările dedicate Zilei Comunei Aninoasa vor debuta încă de miercuri cu mai multe competiții sportive: Cupa Aninoasei la Fotbal și Cupa Aninoasei la Handbal, la care vor participa elevi din școlile din localitate. Pe 17 mai, joi, se va da startul distracției pentru copii încă de la primele ore. Cei mici vor avea parte de jocuri, face painting, animație și teatru. De la orele amiezii, vor avea loc manifestări culturale și artistice, scrie mditv.

 

Deschiderea festivităților dedicate Zilelor Comunei Aninoasa va avea loc la ora 16:00, iar la ora 16:45 este pregătit un eveniment deosebit, atunci când se va realiza o deplasare de la Primăria Aninoasa către monumentul eroilor din Aninoasa. Un traseu pe care va fi purtat un steag de 50 de metri, însoțit de fanfara Chindia Braț Târgoviște. La ora 17:00 va fi oficiată slujba religioasă de către un sobor de preoți ai Arhiepiscopiei Târgoviște și ai Parohiei și ai Sfintelor Mănăstiri de pe raza comunei, o manifestare intitulată "Eroi au fost, eroi sunt încă" ce va continua cu alocuțiuni și depuneri de coroane, conform Columna Tv.

Aninoasa este o comună în județul Dâmbovița, Muntenia, România, formată din satele Aninoasa (reședința), Săteni și Viforâta.

 

 

 

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 16 Mai 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.