Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu Delegaţia Comisiei de la Veneţia

Andreea Andrei

                  

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marți, 12 iunie, cu delegația Comisiei de la Veneția, venită la București, pe tema modificărilor la Legile Justiției. Acesta a declarat, după întâlnirea cu membrii delegației Comisiei de la Veneția, că discuția nu a vizat textul legilor referitoare la Justiţie, ci principii, urmând să fie emisă o opinie a experţilor, scrie Agerpres.
,,O discuţie foarte bună, am discutat despre aceste legi care sunt preocupările noastre, aşteptăm cu interes să avem o opinie preliminară în relativ scurt timp şi în final să avem o opinie consolidată, care cred că va fi luată în considerare de Parlament pentru a armoniza această legislaţie cu legislaţia europeană în materie", a declarat Klaus Iohannis. Iohannis a explicat, de asemenea, că nici el, nici membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia nu au dorit să discute despre textul legii.
"Am discutat mai degrabă despre principii şi le-am explicat cum am ajuns la concluzia că este nevoie de această sesizare: o dată - procedura neuzuală de comisie specială a Camerei împreună cu Senatul, pe urmă lipsa totală de transparenţă în dezbaterea acestei comisii, dar şi faptul că anumite prevederi din lege pot duce la blocaje în justiţie. Le-am explicat destul de detaliat preocupările mele şi le-am răspuns la câteva întrebări legate de procedură, de parcursul legii şi mi-au spus cum ar putea să arate parcursul acestor analize", a mai spus președintele Iohannis, citat de aceeași sursă.
Membrii Comisiei de la Veneția s-au întâlnit, luni, la sediul Ministerului cu ministrul Tudorel Toader. Subiectele abordate în cadrul discuției au vizat aspecte privitoare la parcursul legilor justiției și stadiul actual al acestora, precum și la modificarea codului penal și codului de procedură penală.


Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 13 Iunie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.