LafargeHolcim a susținut prin soluții dedicate construcția stadioanelor din Rusia, care vor găzdui meciurile Campionatului Mondial de Fotbal Rusia 2018

Curierul Naţional

LafargeHolcim a contribuit la construcția sau reconstrucția unor proiecte cheie de infrastructură din Rusia, inclusiv a opt din cele douăsprezece stadioane pe care se vor desfășura meciurile Campionatului Mondial de Fotbal FIFA Rusia 2018. 

Fabricile de ciment LafargeHolcim din orașele Shurovo, Ferzikovo și Volks și carierele de agregate din Republica Karelia au jucat un rol important în furnizarea materialelor de construcții pentru stadioane precum emblematicul Luzhniki din Moscova, care va găzdui șapte meciuri, inclusiv meciul de deschidere, dintre Rusia și Arabia Saudită, precum și finala competiției. 

Pentru stadionul Luzhniki, în cadrul unui program de renovare de patru ani, încheiat la finalul anului 2017, prin care capacitatea a fost extinsă la 80.000 locuri, LafargeHolcim Rusia a furnizat cimenturi speciale, potrivit cerințelor tehnice ale proiectului: rezistență ridicată la compresiune și căldură redusă de hidratare, pentru a evita apariția fisurilor și pentru a crește durabilitatea construcției. 

Proiectul a necesitat furnizarea continuă de ciment, control suplimentar de calitate și suport tehnic în procesul de rafinare a rețetelor de beton. În total, compania a furnizat un volum de peste 20.000 tone de ciment pentru producția celor 60.000 m³ de beton utilizați pe aceast șantier. Majoritatea elementelor de structură, precum elementele de fundație, plafoane cu o grosime de circa 600 mm, coloane sau piloni, au fost realizate cu ciment LafargeHolcim.

Compania a furnizat materiale de construcții (ciment și agregate) și pentru alte proiecte de infrastructură, inclusiv pentru aeroporturi, drumuri, tuneluri și poduri, construite pentru a susține buna desfășurare a celui mai urmărit eveniment sportiv la nivel mondial. 

„Marile proiecte de infrastructură construite cu termene de implementare reduse sunt întotdeauna o provocare imensă. În calitate de producător mondial de materiale de construcții, LafargeHolcim a reușit să răspundă acestor nevoi publice cu ajutorul unei rețele extinse de fabrici și cariere de agregate operate pe teritoriul Rusiei. Acestea au permis furnizarea neîntreruptă a unui volum ridicat și constant de ciment de calitate pentru toate proiectele noastre. Suntem încântați și mândri să fim partenerul preferat pentru astfel de proiecte, atât în Rusia cât și în întreaga Europă, valorificând astfel experiența noastră la nivel global”, a declarat Marcel Cobuz, Regional Head Europe LafargeHolcim. 

Principalele obiective construite cu susținerea Grupului sunt:

Stadionul Luzhniki (Moscova) – Stadionul va găzdui șapte meciuri de fotbal din cadrul turneului, inclusiv meciul de start și finala. 
Kazan Arena (Kazan) – Stadionul va găzdui șase meciuri
Ekaterinburg Arena (Ekaterinburg) – Stadionul va găzdui patru meciuri din grupele competiției
Nizhny Novgorod Arena (Nizhny Novgorod) – Stadionul va găzdui șase meciuri
Volvograd Arena (Volvograd) – Patru meciuri vor fi jucate aici
Samara Arena (Samara) – Stadionul va găzdui șase meciuri
Rostov Arena (Rostov-on-Don) - Patru meciuri din grupe și un meci din șaisprezecimile competiției vor avea loc aici

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 14 Iunie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.