Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut ieri, 6 iulie 2018, o întrevedere cu Edi Rama, premierul R. Albania

Cu prilejul participării la Summit-ul 16+1 de la Sofia, prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 6 iulie 2018, o întrevedere cu Edi Rama, premierul R. Albania.
Premierul român a reiterat susţinerea fermă a Guvernului român, la nivel politic şi tehnic, pentru aderarea Albaniei la Uniunea Europeană şi a adresat felicitări Albaniei pentru confirmarea Consiliului European de deschidere a negocierilor de aderare ale Albaniei pe durata preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene, în baza reformelor şi progreselor realizate până în prezent, care vor continua şi în perioada următoare.
În context, partea albaneză a mulţumit pentru sprijinul acordat de România în momente importante din istoria Albaniei, sprijin transpus concret şi în ceea ce priveşte parcursul european al R. Albania.
Discuţiile celor doi premieri au relevat voinţa comună de dezvoltare a bunelor relaţii bilaterale existente, cu accent pe consolidarea cooperării la nivel sectorial, prin prisma cooperării în domenii cu relevanţă pentru dialogul UE - Albania, cât şi pentru consolidarea cooperării economice. Au fost convenite acţiuni comune, în decursul acestui an, la nivelul mecanismelor guvernamentale însărcinate pentru cooperarea economică, ştiinţifică şi tehnică, dar şi a comunităţilor de afaceri din cele două ţări.
Premierul albanez a împărtăşit opinia părţii române privind necesitatea dezvoltării cooperării bilaterale multisectoriale şi a asigurat că va depune toate eforturile pentru înregistrarea unor evoluţii concrete privind cooperarea în domenii de interes reciproc, cu accent pe domeniul economic.
Ambele părţi au remarcat dialogul bun la nivel politic şi au trecut în revistă posibilităţile de dezvoltare pe viitor a cooperării celor două state, cu accent pe domeniile în care Albania trebuie să realizeze progrese concrete în parcursul său european. Premierul român şi-a exprimat încrederea că, în perioada imediat următoare, se vor înregistra progrese concrete în dosarele importante de pe agenda bilaterală.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 07 Iulie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.