S-a schimbat iar varsta de pensionare

b1.ro

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) sare în ajutorul celor care urmează să iasă la pensie. Instituţia a pus la dispoziţia românilor o aplicație care să ajute la aflarea vârstei de pensionare la termen și anticipată.  Astfel, persoanele interesate pot afla acum anul și luna în care își pot depune cererea de pensionare, precum și la ce vârstă pot solicita pensionarea anticipată.

 Pensia anticipată poate fi obținută, conform Legii pensiilor de stat, cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă numai dacă este realizat un stagiu de cotizare cu minimum opt ani mai mare decât stagiul complet de cotizare.
În cazul pensiei anticipate parțiale, aceasta se poate obține tot cu maximum cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, însă este necesară doar realizarea stagiului complet de cotizare (se încadrează și cei care depășesc stagiul complet cu până la opt ani).

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 09 Iulie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.