Laura Codruţa Kovesi, procuror la DIICOT Sibiu

Andreea Andrei | Editor Coordonator

                 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis miercuri, 11 iulie, unde îşi va continua activitatea de procuror fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi, după ce a fost revocată din funcţie de preşedintele Klaus Iohannis. Conform deciziei CSM, Laura Codruța Kovesi îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu, notează Stiripesurse.ro. Trebuie spus că fosta şefă a DNA a mai activat ca procuror la DIICOT Sibiu, înainte de a fi numită procuror general al României (2006-2012). 
Laura Codruţa Kovesi a anunţat luni că nu va mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie, dar va rămâne procuror. "De astăzi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror", a spus Kovesi.
,,După cum știți, președintele României a emis decretul de revocare din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, așadar mandatul meu încetează astăzi. Am fost procuror-șef al DNA pe o perioadă de 5 ani și tot ceea ce am realizat sau nu am realizat în acest mandat, găsiți într-un scurt raport care va fi publicat pe site-ul DNA. Indiferent ce spun eu sau ce spun alții despre DNA, indiferent ce spun cifrele, care nu mint, cu adevărat important este că DNA a dovedit că nimeni nu este deasupra legii”, a mai declarat fosta şefă a DNA. 

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 12 Iulie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.