Stefanini obține o creștere de 2 cifre pentru al 5-lea an consecutiv, în Romania și în regiunea EMEA

Curierul Naţional


 Stefanini România și-a crescut cifra de afaceri netă cu 13,5% anul trecut, până la 38,8 milioane de euro.  De asemenea, compania a înregistrat o creștere importantă de 12% la nivelul EMEA anul trecut, unde a obținut venituri de peste 101,4 milioane de euro.
 
"Este cel de-al 5-lea an consecutiv în care avem o creștere de 2 cifre, atât în România, cât și în regiune, unde țara noastră reprezintă cel mai important hub de servicii", spune Andreea Stănescu, Vicepreședinte EMEA Delivery, Stefanini. "Cu fiecare an care trece, devenim o companie mai mare, nu numai din punctul de vedere al veniturilor, ci și în ceea ce privește dimensiunea echipei noastre. În prezent, avem 3200 de colegi în regiunea EMEA, mai mult de jumătate din aceștia fiind în România. Mai exact, aici suntem 1660, cu aproape 25% mai mulți decât am fost, în medie, în 2016".
 
Mai mult, biroul din România coordonează și afacerile companiei în Polonia și Republica Moldova. Anul trecut, Stefanini a deschis birouri în Opole, Polonia și Chișinău, Republica Moldova, angajând peste 100 persoane pentru noile piețe.
 
În România, Stefanini are 3 birouri, în București, Sibiu și Târgu Mureș. 1300 de angajați sunt implicați în activități de externalizare de servicii, în timp ce peste 300 lucrează în centrul de dezvoltare a aplicațiilor. Angajații români deservesc în jur de 85 de clienți din întreaga lume, din țări precum SUA, Australia, Germania, Franța, Elveția, Portugalia, Spania, Canada, Rusia, Grecia, Macedonia, Serbia, Croația și Marea Britanie.
 
"Pentru acest an, intenționăm să continuăm să investim în formarea și dezvoltarea echipei noastre, precum și în inovare, transformare digitală și noi tehnologii", adaugă Farlei Kothe, Vicepreședinte pentru regiunea EMEA, Stefanini. "De asemenea, căutăm noi spații de birouri în majoritatea locațiilor din Europa, care să reflecte mediul nostru deschis și colaborativ și planificăm o investiție de 5 milioane de euro pentru anul financiar 2018, la nivelul EMEA".

Stefanini România a primit recent premiul pentru categoria ”Employee Engagement Initiative of the Year” în cadrul Romanian Outsourcing & Shared Services Awards. Compania s-a concentrat pe redefinirea culturii serviciilor în cadrul organizației, a introdus un program flexibil de beneficii și trasee clare de carieră pentru angajații săi, ceea ce a dus la un rulaj de personal cu 25% mai mic și la o echipă mult mai unită. Rezultatele excelente ale acestor inițiative vor fi exportate și în alte țări și ar putea fi extinse la nivelul EMEA și chiar în subsidiarele din SUA.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 12 Iulie 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.