Părinții Melaniei Trump au obținut cetățenia americană

Maria Capitaine

 

Viktor și Amalija Knavs au devenit cetățeni americani grație relației de rudenie cu Melania. Evenimentul a surprins opinia publică, fiind cunoscută politica lui Donald Trump în privința imigrației, inclusiv în privința naturalizărilor pe baza gradului de rudenie prevăzute de legislaţia în vigoare.

Părinții sloveni ai Melaniei Trump au primit cetățenia americană joi, în cadrul unei ceremonii oficiale, a informat avocatul lor, Michael Wildes. Viktor și Amalija Knavs au depus jurământul în cadrul unei ceremonii organizate la New York pentru acordarea cetățeniei americane mai multor persoane. CNN, care citează o sursă apropiată dosarului, precizează că părinților Melaniei Trump le-a fost susținută oficial cererea de a deveni cetățeni americani întrucât s-au încadrat la prevederea din legea în vigoare conform căreia te poți instala legal în Statele Unite dacă beneficiezi de parenajul unui membru de familie stabilit mai demult în America și are cetățenia americană (frate sau soră ori copii). De altfel, pensionari, părinții Melaniei își petrec cea mai mare parte din timp în Statele Unite, alături de fiica lor, prima doamnă a Statelor Unite, și fiul acesteia rezultat din căsătoria cu Donald Trump. Ei au primit, de asemenea, «cartea verde» care le permite să aibă reședința permanentă în Statele Unite.
Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 10 August 2018. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.