Numărătoarea paralelă realizată de partide după alegerile locale din 27 septembrie 2020 arată că PSD rămâne cu cei mai mulți primari după ce au câștigat 1.438 de primării.
PNL a câștigat 1.237 de primării, UDMR 199 de primării, PMP – 50 de primării, USR Plus – 45 de primării, Pro România – 35 de primării, iar ALDE doar 15 primării.
PNL are cei mai mulți primari de municipii reședință de județ
PNL a câștigat fotoliul de primar din 15 reşedinţe de judeţ, PSD a câștigat 14 municipii, în timp ce UDMR a câştigat patru primării ale reședințelor de județ, noutatea fiind Primăria Târgu Mureș
USR a reușit cele mai răsunătoare victorii, după ce a câștigat primăriile din Alba Iulia, Bacău, Brașov și Timișoara. Interesant este că în trei dintre aceste municipii, USR Plus a învins candidații PNL.
La Râmnicu Vâlcea, Mircea Gutău, fost primar din partea PDL, a câştigat un nou mandat după ce a candidat din partea Partidului Ecologist.
La Baia Mare a rămas primar Cătălin Cherecheş, după ce a candidat independent, susținut de PSD.
La Sibiu a câștigat un nou mandat Astrid Fodor, candidată din partea FDGR.
În București, Nicușor Dan (independent) a câștigat alegerile pentru Primăria Generală, PSD a câștigat Primăria Sectorului 4, USR Plus Primăria Sectorului 2, PNL Primăria Sectorului 5, Robert Negoiță (Alianța pentru București) a câștigat Primăria Sectorului 3, iar Popescu Piedone Primăria Sectorului 5.
La Sectorul 1 situația este complicată și nu a fost încă declarat un căștigător, după ce asupra unui bărbat au fost găsite 473 de procese verbale.
PSD deține controlul în 20 de consilii județene

PSD rămâne partidul care deține șefia celor mai multe consilii județene, dar PNL este marele câștigător, după ce a ajuns de la 8 consilii județene în 2016 la 17 în acest an.
UDMR a câştigat preşedinţia consiliilor judeţene din Harghita, Mureş, Covasna şi Satu Mare.
Marea surpriză vine de la Vrancea, unde candidatul comun al PNL şi USR PLUS, Cătălin Dumitru Toma, este cel care l-a învins pe liderul PSD, Marian Oprişan.
Oprișan a pierdut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea după două decenii de activitate.
Prezența la vot
Prezența la vot la scrutinul din 27 septembrie 2020 a fost de doar 46,02%. În total, au votat peste 8,4 milioane de români. În urmă cu patru ani, s-au prezentat la urne 48,44% dintre alegători.
Cea mai bună prezență s-a înregistrat în județul Giurgiu, 59,43%.
Peste 671.000 de alegători din București au votat la alegerile locale, iar prezența la urne a fost de 36,92%, peste prezența totală de la alegerile locale din 2016, când a fost de 33,23%.
Cu toate acestea, București a înregistrat cea mai slabă mobilizare la urne din țară.
Cine este Dominic Fritz

Noul primar al Timișoarei, Dominic Fritz, a crescut într-un sat aflat la sud de Pădurea Neagră din Germania, de unde a plecat la 16 ani cu o bursă oferită de Parlamentul Germaniei. În anul 2003 a absolvit un liceu romano-catolic prestigios în Germania.
La 19 ani vine pentru prima dată în Timișoara, unde a făcut un an de voluntariat la o casă de copii din oraș.
Fritz a studiat științe politice și administrative, ca bursier al Fundației Academice Naționale Germane, la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franța) şi la Universitatea din York (Anglia).
Din 2009 a fost consilier în cadrul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ). Între 2016-2019, a fost șeful de cabinet al fostului președinte Köhler.
În perioada 2009-2019, a fost membru al Partidului Verzilor (partid de centru, ecologist) din Germania, iar între 2011-2012, Fritz a fost ales în biroul local Frankfurt am Main.
Cine este Allen Coliban

Născut în cartierul Șchei din Brașov, Allen Coliban, ales primar al Braşovului, are 40 de ani și a terminat Facultățile de Automatică și Calculatoare (București) și Management (Brașov).
Are o experiență de 10 ani în industria IT, 8 ani în consultanță de business şi fonduri europene, 6 ani în dezvoltare organizațională şi managementul performanței, 4 ani în politică.
La 20 de ani, Coliban avea propria firmă de software și clienți internaționali, la 27 de ani era director de producție, la 31 de ani președinte de federație sportivă, iar la 37 de ani a ajuns senator în Parlamentul României.
Coliban a făcut parte din echipa care a dezvoltat primul demo de joc RPG 3D 100% românesc (Daalmira, 2001), apoi a condus echipa care a dezvoltat sistemul integrat Newton – câștigător al premiului „Soluția Anului” (ANIAP, 2008).
Dar in Romania au fost alegeri electorale locale, atat timp cat AEP,condus de Buica, talhar lșa banii publici a permis PNL/Orban/Iohannis cei care au cumparat PSD-isti ca la obor sa candideze? Au fost aegeri locale atat timp cat puscariabilul Nicusor Dan cel ce a dat de nenumarate ori Primaria Generala in judecata pe motive politruce sa candideze doar cu tableta si STS-ul, dar si cu buletinele de vot falsificate de securitatea iohannista? Au fost alegeri locale atat timp cat o ahalagioaica care a praduit banii publici romanesti prin EGIS sa praduie si buletinele de vot numai sa fie primarita la sectorul 1 unde va pradui banii contribuabililor ?Atat timp cat nazisutl Klaus Iohannis a distrus pluralismul păolitic nu s emai poate vorbiu de nici un fel d ealegeri in tara,atat timp cat AEP permite oricarui infractort oti huliogan mucos sa candideze , desi este infractr nu dse mai vorbeste de alegeri de nici un fel in Romania. In fap, Istoria anilor 1950 se repeta. iata cum cei dezumanizati pana la animalizare, progenituri ale taranilor zdrenturosi care au aplicat in tara crimele staliniste, voteaza azi cu strainii ce vor decima romanii. Rasplata pentru ei va fi sclavia in Germania