Între 40.000 și 70.000 de persoane la Paris, 4.000 la Marseille, 8.000 la Toulouse, 1.700 la Nice, în toate orașele Franței, marile sindicate au ieșit din nou în stradă, pentru a 14-a zi de la declanșarea mișcării contra reformei pensiilor, acum cinci luni, în încercarea de a bloca adoptarea definitivă a deciziei de prelungire a vârstei de pensionare până la 64 de ani, până acum fără șanse de succes. Apelul la marea acțiune de marți, 6 iunie a fost lansat de fapt cu câteva ore înaintea examinării (joi, 8 iunie) în Adunarea Națională a unei noi legi ce vizează abrogarea textului guvernamental. Mii de jandarmi și polițiști, numai în Paris circa 4.200, au fost mobilizați pentru a opri posibilele violențe, având în vedere că, în cursul zilei, conflicte între manifestanți și forțele de ordine au avut deja loc, la Lyon, Strasbourg, Rennes și alte mari orașe. Ceea ce însă au remarcat și comentat ziariștii presei și ai televiziunilor franceze a fost participarea mult mai redusă la proteste la această nouă acțiune de marți, 6 iunie. Reduceri de manifestanți mai importante au fost remarcate la Tours, Orléans, Saint-Etienne, Clermont-Ferrand, Toulouse, Nice și chiar la Marseille, sediul unora dintre cele mai masive manifestații ce au avut loc la acțiunile desfășurate începând în urmă cu cinci luni în Franța contra reformei sistemului de pensii și a modificării vârstei de pensionare, a anulării unor categorii speciale de pensii, pentru condiții mai bune de muncă. Contestata reformă a pensiilor a fost promulgată deja de către Emmanuel Macron, ea fiind adoptată prin asumarea răspunderii de către guvern în urmă cu două luni, dar Intersindicala, ce grupează opt cele mai mari sindicate din Franța, nu a încetat și se pare că nu sunt pregătite să oprească acțiunile vizând amendarea ei în unele din principalele prevederi, prioritar vârsta de pensionare. Joi, deputații vor discuta în Adunarea Națională propunerea de lege a grupului LIOT (Liberté, Independants, Outre-mer și Territoires) ce vizează abrogarea reformei pensiilor în formula guvernului. Intersindicala a dat încă la 1 mai un avertisment: ”Dacă încă o dată guvernul se încăpățânează să treacă în forță, utilizând artificii constituționale, reforma concepută de guvern a pensiilor, furia va căpăta proporții” și ”o nemulțumire va fi din nou exprimată în țară”.
Presa franceză semnalează diminuarea acțiunilor greviste, cele mai afectate marți fiind însă transporturile feroviare și mai ales cele aeriene.
Protestele continuau marți seară în diverse localități ale țării, răspunsul jandarmeriei au fost gazele lacrimogene, tunurile cu apă contra grupurilor violente pătrunse în rândul manifestanților cu scopul de a provoca distrugeri, incendii sau de a lovi membrii forțelor de ordine. La ora 18.00 nu se cunoșteau încă cifre privind răniți, victime și anvergura pagubelor materiale.