Comisia Europeană a propus miercuri în special „măsuri corective rapide” în cazul perturbărilor importante legate de importurile de produse din afara Uniunii Europene și o „derogare parțială” de la regula necultivării temporare a unui procent din suprafața agricolă a fermierului pentru a lăsa solul respectiv să se refacă. „Agricultorii sunt cei ce ne pun hrană pe masă. În situații dificile, noi trebuie să găsim soluții comune”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la discuțiile purtate cu înalți oficiali francezi. Domnia sa a propus un prim ansamblu de măsuri pentru calmarea revoltei ce a cuprins în ultimele zile lumea agricolă, începând din Spania până în Polonia. Concret, primul ansamblu de măsuri propuse se referă la produsele importate din afara Uniunii Europene, considerate drept concurență neloială, neconforme cu exigențele sanitare și de mediu ale Uniunii Europene. Comisia Europeană propune reînnoirea pentru un an de zile a scutirii de taxe vamale acordată Ucrainei începând din primăvara anului 2022, în sprijinul acestei țări contra agresiunii ruse.
De data aceasta, însă, această scutire va fi însoțită de „măsuri de salvgardare” întărite, ce vizează limitarea impactului acestor importuri.”Măsuri corective rapide” vor putea de asemenea fi adoptate în caz de „perturbări importante” pe piețe, chiar dacă ele nu privesc decât unul sau mai multe state, mai precizează Comisia Europeană. Pentru produsele sensibile (păsări, ouă, zahăr) este prevăzută „o frână de urgență” pentru „stabilizarea importurilor la volumele medii importate în 2022 și 2023, niveluri peste care vor fi reinstituite taxele vamale”. Toate restricțiile vor fi supervizate de Bruxelles.
Alt punct decis la nivelul Uniunii Europene, unul dintre motivele serioase ale revoltei agricultorilor francezi, este cel referitor la obligativitatea de a lăsa necultivat un procent din terenul agricol al fermierilor. Pentru a accesa ajutoarele europene prevăzute de Politica Agricolă Comună (PAC), agricultorii trebuie să lase temporar necultivate cel puțin 4% din terenurile lor arabile. Această obligație a fost acum suspendată pentru a compensa perturbările provocate de oferta cerealieră ucraineană și cea rusă. Se va reveni însă la măsura inițială în 2025. În acest timp, agricultorii vor putea beneficia de ajutoarele PAC chiar dacă nu încetează producția pe 4% din terenul lor agricol, cu condiția totuși de a face culturi intermediare speciale, fără folosirea produselor fitosanitare.
Comisia Europeană … parc’ar fi leanta lu’ nea nicu !
România trezeste te, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZAREEEEEEE, YANKEES GO HOME, TRĂIASCĂ ROMÂNIA LIBERA
Auzi na, MILOGII UE, PARAZITII AIA CARE SUG SANGELE ROMANOR, NE FAC EI CONCESII😀😀😀. HUOOOOOO MAFIOTILOR, CAPUSR NENOROCITE. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZAREEEEEEE, YANKEES GO HOME, TRĂIASCĂ ROMÂNIA LIBERA