20.5 C
București
luni, 12 aprilie

Primul centru de testare COVID-19 la Gara de Nord

Reis Medical, în colaborare cu BIOTECH Marketing, inaugurează la Gara de Nord primul centru de testare COVID-19 (RIBA CENTRE MEDICALE). Un proiect aflat în extindere, urmând în scurt timp ca astfel de centre să devină funcționale în principalele gări din România.

Practic, călătorii, și nu numai, au posibilitatea de a se testa rapid de COVID-19 sub directa supraveghere a cadrelor medicale de specialitate în condiții de siguranță privind acuratețea rezultatelor.

„Având în vedere amploarea pandemiei de COVID-19, demersul nostru îl considerăm ca unul de maximă necesitate, dovadă că astfel de centre de testare vor fi deschise în cât mai multe gări din țară. Am colaborat și am primit sprijinul Ministerului Transporturilor, dar și al sindicatelor și patronatelor, menționând aici Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR), Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) și Federația Națională Drum de Fier (FNDF)”- declară Matteo Nugles, managerul proiectului RIBA CENTRE MEDICALE.

Salutăm inițiativa mediului privat de a deschide astfel de centre de testare în toate gările principale din țară. Este un demers pe care UGIR l-a încurajat și îl sprijină necondiționat deoarece vorbim despre securitatea medicală. Creșterea numărului de teste rapide, și nu numai, va conduce la depistarea în timp util a cazurilor de COVID-19, limitând numărul de infectări acum în plină pandemie, oferind sprijinul necesar sistemului medical din România” – afirmă Dragoș Mihalache, vicepreședintele Uniunii Generale a Industriașilor din România.

„Sănătatea salariaților din Căile Ferate din România și în principal a călătorilor reprezintă o prioritate pentru noi. Acesta este și motivul pentru care suntem azi aici. Criza sanitară cu care se confruntă România azi necesită aplicarea urgentă de măsuri de securitate, precum testarea în număr cât mai mare a populației” – menționa Rodrigo Maxim Gabriel, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

Cum mai afirmam, testele de la RIBA CENTRE MEDICALE sunt efectuate sub stricta supraveghere a cadrelor medicale. ”Securitatea testelor este asigurată de medici de specialitate, iar acuratețea rezultatelor este de înaltă precizie, calitate garantată de laboratoarele noastre. Menționez că testarea este o procedură non-invazivă și rapidă. Cu siguranță că astfel se poate preveni răspândirea virusului în rândul populației. În centrele noastre se efectuează întreaga gamă de teste Covid, inclusiv PCR-rapid, test antigen și, foarte important, test Covid pentru copii” – a subliniat coordonatorul medical al RIBA CENTRE MEDICALE, dr. Luciana Anica.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW