Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), singura federație reprezentativă la nivel de sector, membră UGIR, anunță că, în parteneriat cu Facultatea Business și Turism – ASE București, prin Centrul teritorial Deva, lansează înscrierea pentru cursul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională continuă MANAGER DESTINAȚIE TURISTICĂ, curs de 180 ore, acreditat ANC pentru calificarea ”Manager destinație”. Total credite: 23.
Solicitantul va prezenta un dosar pe care se vor înscrie datele de identificare, inclusiv adresa de email și numărul de telefon, cu următoarele acte:
a) fișa tip de înscriere (modelul atașat)
b) diploma de licență ori documentul echivalent acesteia și foaia matricolă (suplimentul la diplomă) sau documentul echivalent acesteia, copii conform cu originalul;
c) copia certificatului de naștere, certificată conform cu originalul;
d) copia buletinului/cărții de identitate;
e) adeverința medicală eliberată de medicul de familie sau de o altă unitate autorizată, care să ateste că este apt pentru a urma programul la care solicită înscrierea;
f) chitanța care atestă plata taxei de înscriere de 125 lei (detalii de plata in atașament).
Dosarele de înscriere se pot trimite si pe mail (la secretariatul Centrului teritorial Deva): mirela.luchian@ase.ro .
Termen de înscriere: 05.02.2023
Taxa de școlarizare de 3000 lei se va plăti in doua tranșe, după începerea cursului (termenele vor fi stabilite ulterior).
Cursul se va desfășura în sistem hibrid: Orele de teorie online, seminariile și practica la sediul ASE – Centrul teritorial Deva. Potrivit FPTR , in curand, vor mai deschise noi centre de formare profesionala la Tulcea, Piatra Neamt si Bucuresti.
Reamintim faptul ca organizarea și modul de funcționare a Organizațiilor de Management al Destinației (OMD) sunt reglementate prin Ordonanța de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România.
Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc consideră că actualele prevederi vor facilita înființarea rapidă a OMD-urilor locale, județene și regionale, creând premisele pentru accesarea fondurilor prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componentă C11 Turism și Cultură.
Este total benefică initiativa, sunt interesat și voi contacta organizatorii. Este inspirată în acelasi timp organizarea în Deva, Tulcea, Piatra Neamț și București pentru o mai bună acoperire si specificitate zonală . Funcția de Turism si Ecologie a Dunării de jos Ciulinii Bărăganului.
Aștept cu nerăbdare vești din partea dumneavoastră.
Pe cine aveți lectori și ce pregătire au în domeniu !