-0.6 C
București

Prințul Charles a donat peste 1 milion de dolari pentru renovarea bisericilor românești

Prin intermediul fundației care îi poartă numele, prințul Charles a investit până în prezent circa 1.300.000 de dolari (peste 1 milion de lire) în promovarea moștenirii culturale a României, precum și în proiecte care pot contribui la dezvoltarea rurală a țării.

Potrivit site-ului Bisericii Ortodoxe Române, aceste contribuții includ ajutor pentru restaurarea vechilor biserici. Prințul este un susținător permanent al proiectului „Ambulanța pentru monumentele din Transilvania de Sud”.

Deși nu este ortodox, este cunoscut faptul că prințul Charles acordă un interes considerabil pentru bisericile și mănăstirile ortodoxe, fiind cunoscute vizitele sale la Muntele Athos, precum și discursurile sale de susținere și apărare a creștinilor persecutați. Acesta a contribuit la strângerea de bani pentru comorile ortodoxe inclusiv pentru restaurarea mănăstirii Athonite Hilandar în 2011, potrivit orthochristian.com.

Biserica a fost construită din piatră la sfârșitul secolului al XIV-lea pentru a servi ca tribunal princiar. Biserica a fost pictată atât în ​​interior cât și în exterior, deși numai frescele interioare mai supraviețuiesc astăzi.

Pașii pentru renovarea bisericii au început anul trecut, când Asociația MONUMENTOM, în parteneriat cu Proiectul “Ambulanța pentru Monumente”, a început să pregătească documentația necesară pentru intervenția asociațiilor autorizate și să identifice sursele de finanțare a lucrărilor de restaurare.

Proiectul „Ambulanța pentru Monumente” a efectuat restaurarea a 15 monumente istorice din Transilvania și Banat în anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Beijingul ia măsuri severe împotriva extinderii epidemiei cu Coronavirus. Peste 40 mil. persoane din epicentrul epidemiei, rupte de restul lumii

Potrivit ultimelor bilanțuri transmise de corespondenții presei străine în China, vineri la prânz, existau 26 de morți și cel...

Inspecția Muncii anunță Programul cadru de acțiuni pentru anul 2020

Acțiunile de control desfășurate de Inspecția Muncii în cursul anului 2019, s-au concretizat în următoarele rezultate: numărul...

Mirabela Miron lansează seria conferințelor „Antreprenoriat și Leadership Feminin”

Mirabela Miron, președinte U.G.I.R. Regiunea Nord-Est, organizează o primă conferință despre Antreprenoriat&Leadership Feminin, cu un titlu sugestiv: „Estetica minții feminine”....

Profit și afaceri în creștere pentru service-urile auto

In perioada 2013- 2018 cifra de afaceri inregistrata de unitatile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a inregistrat...

TRENDING

Curierul Național, numărul 7750

Tarifele de referință pentru polițele RCA