miercuri, 1 aprilie, 2020
4 C
București

Prințul Charles a donat peste 1 milion de dolari pentru renovarea bisericilor românești

Prin intermediul fundației care îi poartă numele, prințul Charles a investit până în prezent circa 1.300.000 de dolari (peste 1 milion de lire) în promovarea moștenirii culturale a României, precum și în proiecte care pot contribui la dezvoltarea rurală a țării.

Potrivit site-ului Bisericii Ortodoxe Române, aceste contribuții includ ajutor pentru restaurarea vechilor biserici. Prințul este un susținător permanent al proiectului „Ambulanța pentru monumentele din Transilvania de Sud”.

Deși nu este ortodox, este cunoscut faptul că prințul Charles acordă un interes considerabil pentru bisericile și mănăstirile ortodoxe, fiind cunoscute vizitele sale la Muntele Athos, precum și discursurile sale de susținere și apărare a creștinilor persecutați. Acesta a contribuit la strângerea de bani pentru comorile ortodoxe inclusiv pentru restaurarea mănăstirii Athonite Hilandar în 2011, potrivit orthochristian.com.

Biserica a fost construită din piatră la sfârșitul secolului al XIV-lea pentru a servi ca tribunal princiar. Biserica a fost pictată atât în ​​interior cât și în exterior, deși numai frescele interioare mai supraviețuiesc astăzi.

Pașii pentru renovarea bisericii au început anul trecut, când Asociația MONUMENTOM, în parteneriat cu Proiectul “Ambulanța pentru Monumente”, a început să pregătească documentația necesară pentru intervenția asociațiilor autorizate și să identifice sursele de finanțare a lucrărilor de restaurare.

Proiectul „Ambulanța pentru Monumente” a efectuat restaurarea a 15 monumente istorice din Transilvania și Banat în anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Grant cultural european câștigat de Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române este câștigătorul unuia dintre cele 185...

Vei fi o victimă sau un supraviețuitor? Lectura poate face diferența

Otilia Caraza, Act şi Politon „Cartea aceasta mi-a schimbat viața!” De câte ori nu ai...

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

TRENDING