Vineri, 24.11.2023, s-a susținut la Sediul Central al Muzeului Brăilei “Carol I”, conferința “Dunărea Polis” – prima metropolă dunăreană din România” , organizată de Asociația europeană “Dunărea”. Iulian Zamfir, președintele asociației și Vicepreședinte UGIR (Uniunea Generală a Industriașilor din România), a apreciat și salutat audiența venită, în frunte cu primarul Brăilei. Acesta a lăudat proiectul și, de asemenea, pe inițiator, domnul Iulian Zamfir, pe care l-a considerat “liant” al societății brăilene care a reușit să întrunească mediul academic, de business și pe pe cel didactic, pentru că, în opinia dumnealui, “doar împreună putem să ducem la îndeplinire astfel de proiecte”.
Acest proiect “Dunărea Polis” trebuie să fie o platformă de “think tank”, în care experții pe diferite domenii de activitate să poată implementa proiecte care, ulterior, să aibă și finanțare.
Printre personalitățile de renume participante la conferință enumerăm: Jean – Pierre Garitte, expert recunoscut internațional în domeniul guvernanței, managementului riscului, controlului intern și auditului intern având o experiență academică de peste 44 de ani, Conf. Univ. Dr. Andy Pușcă, rectorul Universității Danubius, prof. Univ. Dr. Steve O. Michael, directorul Muzeului Brăilei “Carol I” ,Costin Croitoru, Vechiu Camelia, decan al Facultății de Management din “Universitatea Constantin Brâncoveanu” din Brăila, Epureanu Ionel, vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila, președintele CECCAR – Gheorghe Stroe, Președintele Camerei de Comerț Brăila – Ștefan Fusea.
Jean Pierre Garitte și-a exprimat dorința de a face cunoscut acest proiect și a ajuta la îndeplinirea acestuia. În același timp, acesta a fost decorat cu diploma de “Ambasador de Onoare” al acestui proiect. Totodată, domnul Steve O. Michael s-a arătat încântat și interesat în participarea activă a promovării proiectului de mare anvergură “Dunărea Polis”.
Arhitectul Marian Ion a subliniat faptul că “infrastructura materială, finanțarea precum și fondurile partenerilor privați sunt 3 piloni principali care stau la baza construirii și îndeplinirii acestui proiect grandios”. De asemenea, în cadrul conferinței, s-a amintit și realizarea podului de peste Dunăre, subliniindu-se că zona Galați Brăila este o zonă strategică, fiind singura zonă la care se adună cele 4 componente de infrastructură: rutieră, maritimă, feroviară și aeriană.