Renovarea apartamentului în care locuiești se numără printre obiectivele tale majore pentru acest an? Atunci, ar fi bine să începi cât mai repede renovarea locuinței tale. Ține cont de sfaturile de mai jos și te asigurăm că lucrările o să iasă perfect.
Primul sfat pentru renovarea apartamentului: inspiră-te
Primul sfat pe care îl avem pentru tine când vine vorba de renovarea apartamentului este să te uiți pe diverse website-uri de Home & Deco și să te inspiri, ca să-ți faci o idee despre cum îți dorești să arate fiecare cameră din locuința ta. Dacă găsești niște poze care interesante, salvează-le pe calculatorul tău. În cazul vrei mai multe idei, merită să-ți cumperi și câteva reviste de Home & Deco și, de asemenea, dacă îți place locuința unui prieten, întreabă-l de unde s-a inspirat când și-a făcut planurile pentru renovarea apartamentului său.
Al doilea sfat pentru renovarea apartamentului: ia legătura cu un arhitect
Vreunul dintre amicii tăi este arhitect, specialist în amenajări interioare sau, pur și simplu, pasionat să renoveze apartamente? În acest caz, roagă-l să te ajute să-ți transpui viziunea în realitate. Spune-i cum ți-ai dori să arate locuința ta după renovare, dar ține cont și de sugestiile prietenului tău. Este foarte important să-ți asculți cu atenție prietenul pentru că, mai mult ca sigur, o să aibă niște recomandări extrem de valoroase pentru tine.
Al treilea sfat pentru renovarea apartamentului: schițează un buget
Renovarea unui apartament implică o investiție serioasă din partea ta, așa ca ar fi bine să-ți pregătești un buget consistent pentru înfrumusețarea locuinței. Ca să nu cheltuiești mai mult decât îți poți permite, este obligatoriu să-ți construiești un buget cât mai detaliat. Dacă ai nevoie de ajutor în elaborarea bugetului, discută cu amicul tău arhitect/ specialist în amenajări interioare/ pasionat să renoveze apartamente. O să fie nevoie să estimezi costurile cu:
– refacerea instalației electrice;
– refacerea instalației sanitare;
– achiziționarea prizelor, întrerupătoarelor și corpurilor de iluminat;
– refacerea pardoselilor – turnarea de șapă autonivelantă și placarea cu parchet sau gresie;
– cumpărarea obiectelor sanitare;
– achiziționarea gresiei și faianței;
– schimbarea ușilor;
– înlocuirea ferestrelor;
– cumpărarea mobilierului;
– echipa de muncitori;
– materialele de construcții;
– decorațiunile;
– altele (căratul molozului rezultat în urma lucrărilor de demolare, diverse tipuri de suporturi etc.).
Al patrulea sfat pentru renovarea apartamentului: lucrează cu profesioniști
Reușita renovării apartamentului tău va depinde nu doar de planul pe care o să ți-l faci, ci și de muncitorii care îți vor realiza toate lucrările. Prin urmare, alege niște muncitori profesioniști, capabil să facă o treabă foarte bună, chiar dacă vei scoate din buzunar mai mulți bani. Ca să găsești o echipa de top, cel mai bine ar fi să le ceri recomandări cunoscuților tăi care și-au renovat de curând locuințele.
Al cincilea sfat pentru renovarea apartamentului: folosește materiale de calitate
Încearcă, pe cât posibil, ca materialele pe care le vei folosi pentru renovarea apartamentului să fie unele de calitate. În caz contrar, calitatea materialelor se va rasfrange asupra calitatii lucrarii sau a timpului pe care il consumi cu reparatiile viitoare.