Nicolas Maduro s-a aflat săptămâna aceasta într-o vizită de trei zile la Moscova. Întâlnirea sa cu Vladimir Putin s-a finalizat cu semnarea unor acorduri importante pentru Venezuela, lovită de o hiperinflație estimată în acest an la … 1 370 000%. Rusia s-a angajat să investească 6 miliarde de dolari în sectoarele petrolier și minier din această țară.
Stigmatizat de o parte a comunității internaționale, Nicolas Maduro încearcă acum, după obținerea celui de-al doilea mandat la președinția Venezuelei, să-și mobilizeze aliații pentru scoaterea țării din situația economică mai mult decât disperată. După ce luni l-a primit la Caracas pe Recep Erdogan, președintele Maduro s-a deplasat urgent la Moscova. A fost o vizită, s-a spus în declarațiile de la încheierea vizitei, ce a avut drept scop strângerea legăturilor bilaterale, dar ea s-a soldat cu rezultate palpabile. «Noi, a precizat Moscova, putem garanta o investiție în sectorul petrolier al Venezuelei de peste 5 miliarde de dolari. Vom avea de asemenea o participare în sectorul minier, în special în extracția de aur, în valoare de un miliard de dolari… În fine, am semnat (cu Nicolas Maduro – nn) un contract prin care asigurăm toată aprovizionarea cu grâu de care Venezuela are nevoie». Prin aceste contracte, Rusia se impune ca un partener-cheie al Venezuelei. În luna septembrie, China, cel de-al doilea creditor principal al Venezuelei, a sărit și ea în «ajutorul» lui Maduro, obținând însă promisiunea acestuia de a mări producția zilnică de petrol cu un milion de barili. Un contract valoros, dacă avem în vedere că Venezuela își obține veniturile la buget în proporție de 96% din aurul negru.
Venezuela 17 IISUS HRISTOS 17; VENE.ZU.ELA. VENE, ZU-Zugrav, ELA-Elia. Venele lui Elia Zugravul. Meseria mea e cea de zugrav, lucrând în acest domeniu între anii 1996-2009.