Te-ai intrebat vreodata de ce sunt unii oameni atat de dornici sa incerce mancaruri noi? Daca nu e foamea, atunci ce ii impinge sa faca un pas in afara rutinei lor gastronomice? Ei bine, educatia culinara este un mod prin care testam (efectiv la propriu) texturi, arome si gusturi total noi pentru papilele noastre gustative.
Asta inseamna ca avem de castigat la capitolul “Experiente de Viata”, fapt ce contribuie din plin la dezvoltarea noastra ca oameni. Prin acest articol nu vrem sa punem egal intre Pofta si Foame, ci vrem doar sa iti aratam ca dincolo de obiceiurile tale de consum, exista o multime de sortimente interesante pe care le poti prepara simplu si rapid, chiar la tine acasa.
Pizza e un exemplu numai bun, asa ca vezi mai jos 3 idei de preparare cu extra topping de “INEDIT”:
1. Pizza cu smochine, ricotta si cimbru
Ingrediente
- Smochine
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Miere
- Ricotta (aproximativ 60g)
- Aluat de pizza
Cum se prepara pizza cu smochine, ricotta si cimbru?
- Inainte de toate, trebuie sa pregatesti un aluat de pizza din faina integrala. Vezi putin mai jos (exemplul 2) cum poti face asta;
- Seteaza cuptorul la o temperatura de 220° si pune inauntru o tava de copt;
- Intinde aluatul de pizza pe care l-ai preparat pe o foaie de copt;
- Presara pe aluat bucati de cimbru, ricotta si felii de smochine (3 smochine sunt de ajuns);
- Unge aluatul cu o perie data prin ulei de masline, iar apoi adauga sare si piper peste;
- Lasa pizza la copt in tava timp de aproximativ 15 minute;
- Inainte de a fi servite, toarna peste blat o lingura de miere.
2. Pizza cu dovleac si rozmarin
Ingrediente topping
- Ceapa – 100 g
- Miez de dovleac – 350 g
- Rozmarin proaspat
- Ulei de masline – 50 g
- Faina de porumb sau orez
- Parmezan ras – 2 linguri
- Sare
- Piper
Ingrediente aluat
- Faina – 200 g + 2 sau 3 linguri extra
- Apa calduta – 100 ml
- Ulei de masline – 1 lingura si jumatate
- Drojdie de bere – 5 g
- Zahar – jumatate de lingurita
Cum se prepara pizza cu dovleac si rozmarin?
- Toaca extrem de bine ceapa, rozmarinul si dovleacul;
- Unge tava de copt cu ulei de masline si tapeteaz-o cu hartie speciala de copt;
- Cu ajutorul unui sucitor, ruleaza aluatul pe intreaga dimensiune a tavii de copt;
- Seteaza cuptorul la o temperatura de 220° si pune inauntru o tava de copt (15 minute);
- In cazul in care vrei sa obtii un blat mai pufos, timpul de coacere este de 30 de minute;
- Pune apoi tot ce ai tocat intr-o tava de copt, iar peste continut adaugi sare si piper;
- Pizza trebuie din nou bagata la cuptor (230°), pentru aproximativ 20 minute;
- Iti dai seama ca pizza este gata, atunci cand toppingul incepe sa se rumeneasca.
3. Pizza cu hummus si seminte de rodie
Ingrediente
- Naut – 400 g
- Rucola – 200 g
- Seminte de rodie – 100 g
- Branza feta – 75 g
- 1 lamaie – doar sucul stors
- 1 catel de usturoi
- 5 lipii
- Chimion
- Marar
- Ceapa rosie
- Sare
- Piper
Cum se prepara pizza cu dovleac si rozmarin?
- In acest ultim exemplu, lipiile vor lua locul blatului rumenit la cuptor;
- Acestea nu trebuie dospite, ci doar incalzite timp de aproximativ 5-10 minute;
- Se piseaza nautul, obtinandu-se o pasta pe care o freci cu usturoi, lamaie si chimion;
- Se asezoneaza intreaga mixtura cu sare si piper, apoi se presara peste lipiile incalzite;
- Se vor presara apoi peste branza feta, marar, seminte de rodie si ceapa.
Daca ti-am facut pofta cu aceste idei de pizza usor diferite fata de ce obisnuiai tu sa mananci pana acum, nici nu trebuie sa te apuci de gatit. O simpla comanda online de pizza iti aduce in cel mai scurt timp la adresa dorita cele mai originale preparate. Astazi, comanzi online si mananci bine la tine acasa, indiferent in ce oras te-ai afla.
Pentru ca o livrare de pizza in Cluj se face la fel de rapid ca in Bucuresti, iar un hummus in lipie, comandat in Constanta, poate fi mai savuros decat unul facut in Beirut. Deci, oferta culinara este azi mai generoasa ca niciodata. Ai curajul sa incerci manacaruri noi si bucura-te de tot ce au mai bun de oferit bucatariile internationale, printr-o simpla comanda online!