Este foarte dificil sa motivezi un grup mare de angajati, insa nu este imposibil. Prin intermediul metodelor potrivite, ii poti face sa dea tot ce este mai bun din ei pentru ca firma sa functioneze asa cum iti doresti.
Astfel, pentru a spori seriozitatea si eficacitatea subalternilor, este esential sa te pui in pielea lor, pentru a le intelege pe deplin nevoile si dorintele, dupa care sa incepi sa cauti alternative si metodele potrivite de disciplinare a acestora.
Iata care sunt cele 5 metode eficiente pentru stimularea personalului angajat:
1 – Controleaza-i
Sedintele anuntate au rolul de a prezenta oportunitatile firmei si de a discuta despre metodele de dezvoltarea ale acesteia, insa cele neanuntate trebuie organizate in momentul in care productivitatea firmei scade considerabil, iar angajatii nu iau initiativa.
In cadrul acestor sedinte, este indicat sa intrebi fiecare angajat in parte despre stadiile proiectelor de care se ocupa si sa atragi atentia acolo unde exista probleme. Trebuie sa vorbesti pe un ton calm, intelept si sa oferi solutii pentru fiecare angajat in parte, iar firma va avea sanse mari sa ajunga in topul aferent domeniului de activitate al acesteia.
2 – Ponteaza-i
Accesul in cladire prin pontare te va ajuta sa capeti control asupra fiecarui angajat in parte. Astfel, cu ajutorul unui sistem de pontare, vei putea observa care dintre angajati pierd mult timp in afara cladirii si care sunt cei care muncesc din greu. Mai mult decat atat, vei cunoaste cu exactitate atat ora la care vin angajatii, cat si cea la care pleaca spre case.
Daca iti surade ideea si o consideri eficienta pentru firma ta, intra aici si achizitioneaza unul dintre aceste sisteme. Indiferent daca alegi pontajul electronic sau pe cel pe baza de cartela, te vei putea bucura de aceleasi rezultate.
3 – Stimuleaza-i
Incepe sa oferi bonusuri de performanta si vei vedea cum si cei mai ineficienti angajati, vor incepe sa munceasca mai mult si mai serios. Oamenii trebuie sa fie motivati, pentru a da ce-i mai bun din ei, iar prin acordarea lunara sau trimestriala a unor venituri suplimentare, acestia vor fi impulsionati sa contribuie substantial la dezvoltarea firmei.
Mai mult decat atat, te poti folosi si de puterea exemplului. Astfel, poti propune avansari profesionale celor care merita si care isi indeplinesc sarcinile zilnice, pentru a-i ambitiona si pe ceilalti.
4 – Diversifica
Accepta faptul ca fiecare om in parte este diferit . Astfel, daca pentru cineva este mai motivant sa se trezeasca dimineata devreme pentru a veni la birou, pentru altcineva poate fi mai de folos sa aiba un program de lucru flexibil, de acasa.
Poti implementa acest tip de program pentru anumite pozitii, care permit aceasta flexibilitate, si vei vedea cum personalul va deveni mai productiv si mai fericit.
Prin urmare, fii un angajator intelegator, care pune nevoile angajatului in aceeasi balanta cu dorinta de dezvoltare a firmei, pentru a exista un echilibru. De asemenea, controleaza eficacitatea acestora, prin anumite metode subtile, dar eficiente, care sa nu provoace emotii negative in randul subalternilor.