Acum că a venit vara, alături de drumurile deschise, și obiectivele turistice așteaptă să fie vizitate. Obiectivele turistice din România sunt foarte apreciate atât de turiștii străini, cât și de cei români. Ar fi o idee foarte bună ca, dacă nu iarna când drumurile sunt impracticabile, măcar vara să te aventurezi către locurile din România unde nu ai fost până acum. În acest articol vei putea citi despre două orașe din România cu potențial turistic pe care probabil nu le-ai vizitat încă și care au porțile deschise pentru vizitatori vara aceasta.
Două orașe turistice românești pe care probabil nu le-ai vizitat încă
1. Târgu Jiu este unul dintre cele mai puțin vizitate orașe turistice din România. “Orașul lui Brâncuși”, cum mai este cunoscut, este orașul de reședință al județului Gorj, din Oltenia. Acest oraș este remarcabil datorită amprentei lăsate aici de marele sculptor Constantin Brâncuși, 3 dintre cele mai importante opere ale sale fiind situate aici: Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Poarta Sărutului. De asemenea, Târgu Jiu este și orașul unde Ecaterina Teodoroiu a apărut pentru prima dată în atenția publicului datorită Bătăliei de la Podul Jiului, din 1916, la care aceasta a participat.
Târgu Jiu ar putea părea un oraș tipic de provincie, dacă nu ar fi împânzit de zeci de sculpturi de vaste dimensiuni, toate create de discipolii lui Brâncuși și urmașii lor. Ca să ajungi până la Târgu Jiu este cale lungă cu mașina, acest oraș situându-se în sud-vestul României. Astfel, nu se pune problema să poți ajunge acolo în această perioadă fără cauciucuri de vară de pe e-roti.ro, în special fiindcă Oltenia este un ținut extrem de călduros și arid, unde cauciucurile de vară sunt de nelipsit.
2. Botoșani este reședința județului cu același nume. Acest aspect nu este singurul care dă importanța acestui oraș. Municipiul din nord-estul extrem al României se mândrește cu faptul că e orașul natal al istoricului Nicolae Iorga și al pictorului Ștefan Luchian. În Botoșani poți găsi și casele memoriale ale acestor personalități, care merită cu siguranță vizitate. De asemenea, de la Botoșani faci 20 de minute până la Flămânzi, orașul din care a pornit răscoala din 1907, una dintre ultimele răscoale țărănești din întreaga istorie a Europei. Botoșaniul a construit un întreg cult pentru Mihai Eminescu, omul de cultură român care s-a născut la 15 kilometri de oraș, în satul Ipotești. Cultul lui Eminescu în Botoșani se manifestă prin numele școlilor și liceelor care îl omagiază, prin teatrul care îi poartă numele, dar și imensul parc cu aceeași denumire. Acest parc este de o frumusețe rară, mulți oameni asemănându-l cu o pădure în centrul orașului.
În concluzie, există orașe românești ignorate total din punct de vedere turistic. Asta nu se întâmplă totuși doar din cauza nepăsării, ci și fiindcă ele se află în puncte depărtate de centrul geografic al țării, unde de multe ori e necesar să treci munții pentru a ajunge. Dacă dorești să îți faci concediul în România, dar într-un oraș mai aproape de centrul țării, două locații perfecte sunt Sibiul și Brașovul.