Uniunea Europeană a aprobat miercuri un al 13-lea pachet de sancțiuni contra Rusiei, a anunțat președinția Consiliului European pe rețelele sociale, cu precizarea că toți ambasadorii țărilor Uniunii și-au dat acordul de principiu pentru noul pachet de sancțiuni în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei. Sancțiunile deja în vigoare de la invadarea Ucrainei vor fi extinse la alte circa 200 de entități și persoane, au precizat sursele europene, nu s-au extins la sectoare precum cel privitor la diamante, așa cum a fost cazul pachetului precedent. Corespondenții de presă acreditați la Bruxelles semnalează că, în ultimele zile, numeroase voci au reclamat noi sancțiuni contra Moscovei, în semn de protest față de continuarea agresiunii ruse, dar și după moartea suspectă, în închisoare, a lui Alexei Navalnîi. Acest nou pachet de sancțiuni va trebui, însă, să obțină aprobarea celor 27 membri ai UE la 24 februarie, când va fi marcată a doua „aniversare” a invadării Ucrainei de către Rusia.
Încă o precizare făcută de Agenția France Presse, în posesia căreia a intrat proiectul de text privind acordul asupra noilor sancțiuni contra Rusiei: Este prevăzută limitarea comerțului întreprinderilor din Uniunea Europeană cu trei societăți din China continentală ce aprovizionează armata rusă, precum și înscrierea pe „lista neagră” a ministrului nord-coreean al Apărării, pe motivul că a trimis Moscovei rachete.
Un nou pachet de sancțiuni europene contra Rusiei
3 comentarii
Tampita asta de Ursula sanctioneaza tot ue, retardata. Fa idioato, n ai cazut ca, cu fiecare sanctiune data de tine rusilor, economia si asa de rahat a ue se scufunda si mai adanc?
Al 13-lea pachet de sanctiuni?
Pentru cine stie sa citeasca printre randuri se intelege ca si dupa acest al 13-lea pachet mai sunt domenii nesanctionate in relatia cu Rusia astfel incat la anul vom ajunge la al 20-lea pachet de sanctiuni!
Pentru o rememorare a sanctiunilor occidentale din ultimele decenii:
– in anii 1990-2000 fosta Iugoslavie (redusa la Serbia si Muntenegru) a fost sanctionata cu un embargo total si cuprinzator
astfel ca nu a fost nevoie de 13 pachete de sanctiuni.
Dar ce tara occidentala ar avea curajul sa impuna un embargou total Rusiei si de unde ar mai cumpara gaze, petrol si alte produse de a doua zi sau, mai bine zis, la ce pret ar gasi produse inlocuitoare pentru resursele Rusiei?
P.S.
De curand mi-am cumparat centrala termica in condensatie (in anii 2000 se vindeau centrale cu tiraj fortat)
iar firma respectiva m-a avertizat ca in ultimii 2 ani gazele de import nu mai au calitatea (concentratia) celor din Rusia
si ca apar probleme la diverse centrale termice individuale, mai ales cand se schimba sursa gazelor de import sau cand se importa gaz lichefiat din zona Golfului Persic.
Si aceeasi tampita de ursula, finanteaza din banii mei, tot felul de sondaje de opinie cica, care arata cum populimea europeana ar vrea pace cu Rusia😀😀😀. Faaaaaa, RUSII NU SE OPRESC PANA NU ISI IAU TOATA SUACRAINA INAPOI SI L GONESC PE SLUGOIUL VOSTRU, AGENTUL CIA CERSENSKI. ROAGA TE LA STAPANA TU ALA CU COARNE, CA RUSII, ODATA PORNITI SI VAZAND CA ORICUM EI SIBGURI INVING HAITA DE HIENE SUAUENATO, SA NU SI IA EUROPA INAPOI SI SA SE OPREASCA IN DEȘERTUL DE LA WASHINGTON 😀😀😀