Xi Zhongxun, tatăl președintelui Xi Jinping, a plantat, la data de 12 martie 2000, un banyan chinezesc în grădina locuinței din Shenzhen, exprimând dorința de a se înrădăcina în acest oraș lider în reforma și deschiderea Chinei.
Conducând locuitorii din Guangdong în stimularea inteligenței și impulsionarea reformei, comportamentul lui Xi Zhongxun l-a influențat profund pe Xi Jinping.
În anul 1982, Xi Jinping a solicitat să lucreze în mijlocul poporului. În perioada mandatului în prefectura Zhengding, provincia Hebei, acesta a propus nouă măsuri ambițioase pentru selectarea persoanelor calificate în domeniul științific și tehnologic, care a reprezentat o măsură similară spargerii gheții, la acea vreme.
Xi Jinping, în mandatul de secretar al celulei de partid din prefectura Zhengding, provincia Hebei, ascultând opiniile oamenilor, în anul 1983.
Spiritul de a nu se teme de greutăți și de a asuma responsabilități s-a transmis, de la tată la fiu, conectând cele două generații de membri ai Partidului Comunist Chinez. Xi Jinping a scris într-un mesaj adresat tatălui său: „Am învățat de la dumneavoastră cum să mă comport și să lucrez”.
Xi Jinping a plantat un banyan chinezesc în Parcul Lianhuashan din orașul Shenzhen, la data de 8 decembrie 2012.
După ce a preluat funcția de secretar general al Comitetului Central al PCC, în anul 2012, Xi Jinping a decis să facă prima inspecție în Guangdong. În Parcul Lianhuashan din orașul Shenzhen, Xi Jinping a adus coșuri cu flori la statuia lui Deng Xiaoping și a plantat un alt banyan chinezesc, reamintind procesul revoluționar al precedentei generații, lansând o chemare mobilizatoare pentru aprofundarea reformei naționale.
Articol realizat de Radio China Internațional și CCTV
Tinerete revolutionara, omul visa de mic sa se dedice poporului chinez.
Iar acum ca a ajuns unul din cei mai puternici politicieni de pe planeta, primeste omagii de la presa de stat din China.
Un pic de retinere nu ar strica – poate ia exemplu de la monarhii constitutionali ai Europei (cei din Olanda, Norvegia, Suedia etc.) despre care se scrie putin in presa iar populatia nici nu le stie bine numele:
– multi incurca pe regele Boduain al Belgiei (decedat) cu regele Albert (abdicat) si regele Philippe (in functie)
Daca nu i se cere prea mult, poate ia exemplu de la Hu Jintao care s-a retras benevol dupa 2 mandate inaugurand o practica de neimaginat in tarile comuniste:
– liderul in functie sa se retraga din proprie initiativa!