Sursa: Eurosport
CĂTĂLINA PONOR despre echipa României de gimnastică de la Jocurile Olimpice
Despre evoluția lui Andrei Muntean:
Andrei a făcut exercițiul pe care el l-a lucrat ani de zile în sala de antrenament. În sport, indiferent cât de bine faci un exercițiu, întotdeauna este loc de mai bine și cred că așa a fost și în cazul lui.””
Despre evoluția echipei feminine:
Am urmărit cu emoție și mă bucur din suflet că fetele au reușit să se califice în finală! Este o mare realizare, după 12 ani de absență și sunt sigură că și ele sunt foarte fericite și mândre de această performanță.
Despre ce așteptări are mai departe și cine e lider în echipă:
Ele sunt singurele care pot avea așteptări, să fie cât mai pretențioase și să își dorească cât mai mult de la performanța lor. Dacă ne luăm strict după rezultatele de până acum, aș zice că Sabrina Voinea poate fi lider al echipei. Însă antrenorii sunt cei care decid de exemplu la noi, în 2004, nu exista un top, toate eram egale.
–
ALEXANDRA DULGHERU despre evoluția româncelor în turneul Olimpic
Despre Jaqueline Cristian:
Meciul lui Jaqueline a fost de excepție. A jucat pentru prima oară la Jocurile Olimpice, împotriva unei franțuzoaice pe care publicul prezent a susținut-o, sunt atâtea lucruri care pot să nu meargă bine, să te afecteze. Mă bucur că ea a avut tărie de caracter și a gestionat bine momentele grele.
Mi-a plăcut și ce a declarat, că a folosit tactica lui Djokovic și a lui Medvedev, să folosească energia publicului, să o inverseze în beneficiul propriu: toate acele urale și încurajări sunt și pentru ea. A fost un meci foarte frumos. Carolina Garcia a jucat bine, a avut și câteva momente în care a greșit, dar și-a revenit. Setul decisiv a fost echilibrat și foarte luptat.
O victorie ca aceasta înseamnă enorm de mult pentru Jaqueline. Energia pe care ți-o extragi din astfel de meciuri este extraordinară, îți crește nivelul de încredere și îți dă un aer care te propulsează.
Despre Ana Bogdan și Irina Begu:
Ana Bogdan și Irina Begu au făcut meciuri bune contra câștigătoarei și finalistei de la Roland-Garros de anul acesta. Au luptat frumos, au fost destul de aproape de ele și meciurile au fost disputate cu adevărat. Bineînțeles că ar fi fost mai bine dacă la tragerea la sorți ar fi început cu jucătoare care nu sunt în top, dar poate data viitoare sorții vor ține cu ele.
–
ALEX CORRETJA despre meciul Djokovic-Nadal de astăzi:
Dacă trebuie să pierzi cu cineva, preferi să pierzi împotriva lui Djokovic. Este încheierea perfectă a carierei tale la Jocurile Olimpice.
Scorul nu prea mai contează cu adevărat pentru Nadal și Djokovic. Nu trebuie să dovedească nimănui cine este mai bun. Au realizat tot ce se putea în carierele lor. Când am văzut tabloul și mi-am dat seama că se pot întâlni în turul 2 am fost șocat, dar apoi am realizat că este uncadou pentru tenis, pentru Jocurile Olimpice.
Întreaga planetă se va uita la acest meci. Este ireal să avem acești doi jucători grozavi înfruntându-se pentru ultima oară pe acest teren. Va fi incredibil.
Cred că Novak va intra în meci cu un ritm și încredere mai bune, dar terenul acela este al lui Rafa. Faptul că se joacă trei seturi și nu cinci, este diferit. Nu trebuie subestimați niciunul dintre ei, însă nu putem să ignorăm faptul că Novak are un ritm mai bun în ultimele săptămâni.
–
FABIAN HAMBUCHEN despre Simone Biles
Despre evoluția ei de ieri:
Nu am cuvinte. Nu contează unde concurează, spectatorii înnebunesc. Arena din Bercy este sold-out cu peste 10.000 de oameni prezenți. Atmosfera a fost efectiv incredibilă. Să stea la bârnă, cel mai dificil aparat, cu asemenea atmosferă în spate și să evolueze într-un asemenea mod fără nici cea mai mică emoție este de nedescris – o performanță fantastică. Simone a arătat încredere și a dominat competiția – să facă asta după lucrurile prin care a trecut la Tokyo este ceva unic.
Despre așteptările de la Biles în Paris:
Ce poți aștepta de la ea altceva decât aurul? Dacă totul decurge normal, va pleca acasă cu două sau trei medalii de aur. Părea că a avut niște probleme cu piciorul zilele trecute, să sperăm că nu este nimic serios. Altfel, va câștiga aurul în proba pe echipe și la individual-compus, precum și la sol, bârnă și sărituri. Ar fi cinci medalii de aur și cred că este capabilă de asta.
Despre starea mentală a lui Biles:
Cred că este mai puternică pe plan mental ca oricând. Nu a lăsat nimic să o afecteze. La fel și fizic, continuă să arate bine. Nu ne dă impresia că se va opri la un moment dat. Săritura ei nouă, în mod special, este incredibil de puternică. Avem impresia că ea nu îmbătrânește, ci devine din ce în ce mai bună.
Despre importanța ei pentru gimnastică:
Ea este GOAT, cea mai bună din toate timpurile, în special în gimnastica feminină. Desigur, există și Nadia Comăneci, care este de asemenea o legendă a gimnasticii, însă Simone Biles duce totul la un alt nivel. A avut o influență uriașă asupra sportului și putem vedea asta și prin celebritățile care vin să urmărească o astfel de competiție. Este extraordinar ce oameni poate atrage și ce entuziasm poate genera pentru gimnastică. Nici nu vreau să mă gândesc la ziua în care va pune punct carierei sale.
–
TONY HAWK despre skateboarding la Jocurile Olimpice
Despre creșterea skateboarding-ului feminin:
Sunt entuziasmat să fiu aici, în Paris. Nivelul continuă să crească. În fiecare an, devine din ce în ce mai bun, și asta ne arată cât de mult a crescut skateboarding-ul feminin.
Despre vârsta mică a sportivilor:
Cred că lumea se axează prea mult pe vârsta concurenților. Chiar și în generația mea erau tineri – eu am devenit profesionist la 14 ani, alți concurenți la 14-16 ani – deci nu e nimic nou. Nu este nimic nou pentru skateboarding, dar poate fi privit ca ceva nou pentru Jocurile Olimpice. Cred că ce e nou este că acum sportivii pot concura și la 30-40 de ani. Andy Macdonald are 50 de ani, de exemplu.
Despre momentele sale preferate din carieră:
Sincer, faptul că mă aflu aici și că văd cât de mult a crescut sportul, că fac parte din acest fenomen, chiar și ca spectator – asta e cel mai important pentru mine. Skateboarding-ul este pe scena mondială, este în sfârșit apreciat și avem și egalitate de gen.
–
KATINKA HOSSZU despre David Popovici
Despre șansele lui David Popovici la medalii:
L-am văzut pe David evoluând și a părut foarte solid. Cred că are o șansă grozavă să fie pe podium. Cred că va fi o cursă foarte entuziasmantă pentru România.
Despre recordurile mondiale:
Cred cu tărie că recordurile mondiale pot fi doborâte la 100m și 200m liber. Vor fi curse foarte strânse, așa că rămâne de văzut dacă vor reuși să stabilească recorduri noi.
Despre cum se descurcă David Popovici sub presiune:
Mi se pare că David se descurcă foarte bine când este sub presiune și că este conștient de tot ceea ce face. Din ce văd eu, el nu lasă presiunea exterioară să-l afecteze, și are numai 19 ani! Chiar dacă nu vor merge toate perfect pentru el acum, încă va mai avea timp în carieră. Poate că vârsta sa reduce și ea presiunea pe care o simte.
Despre ce sfat ar avea pentru David Popovici:
Are în continuare foarte mult timp în față, încă poate avea parte de momente bune și rele în carieră. L-aș sfătui să nu abordeze fiecare cursă ca fiind cea care contează cel mai mult, chiar și dacă vorbim despre Jocurile Olimpice. Încă va mai putea concura la 2-3 sau chiar 4 ediții în viitor și ar trebui să se bucure de momentele în care este în vârful sportului și să înoate puternic.
Despre faptul că David Popovici nu stă în satul olimpic:
Dacă David simte că trebuie să fie în afara satului olimpic și că pentru el este mai ușor să se afle într-un hotel mai apropiat de bazin, atunci desigur, este o decizie bună. Sportivii pot simți ceea ce este mai bine pentru ei și noi putem comenta și spune orice despre decizii, însă în final doar el știe ce e mai bine pentru el, pentru ca să poată concura la nivel maxim. Cred că decizia îl va ajuta.