Întâlnirea de la Palatul Victoria cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor pe tema modificarilor Codului Fiscal nu a adus mai nimic, în sensul că propunerile de modificare a acestui important document, cu impact major in economie, au fost luate în calcul doar ca informare de către executiv. Acest lucru este certificat şi de recentul comunicat al Uniunii Generale a Industriaşilor din România.
“Dragoș Mihalache, prim-vicepreşedinte, Cristian Erbașu, preşedinte FPSC și Liviu Popovici, preşedinte Romanian Bookmakers, au reprezentat Confederația patronală UGIR la întâlnirea cu Primul-ministru Nicolae Ciucă pe tema modificărilor Codului Fiscal propuse de Guvern.
Mesajul transmis de reprezentanții noștri subliniază impactul profund negativ al propuselor modificări și reia necesitatea majoră de a discuta punct cu punct propunerile cu specialiștii și practicienii sectoarelor economice asupra cărora aceste modificări vor produce cel mai mare impact.
Procesul de maturizare a mediului antreprenorial românesc și de consolidare a companiilor românești este o realitate în ultimii ani.
Ne bazăm pe creșterea netă a cifrei de afaceri cu 15,6% in 2021 față de 2020, pe creșterea profitului net cu 26.34%, pe scăderea duratei medii de încasare a creanțelor cu 9,69%, respectiv pe diminuarea pierderii nete cu 12,79%.
Aceste evoluții pozitive ale economiei naționale se datorează în principal antreprenorilor români pe care îi regăsim într-o pondere covărșitoare în categoria IMM-urilor.
Stabilitatea fiscală şi predictibilitatea, precum şi o filosofie corectă din partea statului în sensul de a impozita cifra de afaceri au dus la toate aceste consecințe pozitive.
Acum vedem în schimb că statul român iși schimbă atitudinea față de antreprenorii români în sensul creșterii poverii fiscale.
Acest fapt va duce la pierderea tuturor efectelor din ultimii ani.
Am cerut să fim implicați și să participăm în mod constructiv la identificarea măsurilor corecte şi coerente de natură a nu bulversa mediul de afaceri și de a asigura sustenabilitatea cheltuielilor publice, care, la rândul lor, trebuie să facă obiectul unei reforme profunde.” –se arată în textul comunicatului.
„Antreprenorii” (patronii, sefii, jefuitorii angajatilor) au zeci de organizatii prin care cer mereu facilitati de la stat fara sa dea in schimb productivitae si salarii mai mari la angajati.
Nu mai vorbesc de plata impozitelor si taxelor care este eludata la maxim.
La multinationale salariile sin ceva mai bune dar plata impozitelor cate stat nula.
Hienele jegoase se bazeaza pe tupeul nemasurat si pe coruptia totala a celor care le pot opri.
Stirpiti HHH (haita hienelor hamesite) din Romania ca sa poata trai si oile si pastorii lor !