Caută pe site
Publică anunț în ziar
curierul-national-logo Logo-Curierul-National-Blck
Publică anunț în ziar
  • Actualitate
  • Economie
    • Agricultură
    • Asigurări
    • Auto
    • Companii
    • Construcții
    • Energie
    • Finanțe și Bănci
    • Fiscalitate
    • HR
    • Imobiliare
    • IT
    • Retail
    • Transporturi
    • Turism
  • Extern
  • Politic
  • Cultură și Educație
  • Sport
  • Opinii
Reading: Tipuri de ceai și modul corect de servire a acestora
Distribuie
Curierul NationalCurierul National
Search
  • Actualitate
  • Economie
  • Extern
  • Opinii
  • Politic
  • Sport
  • Salvate
  • PUBLICAȚIA
    • Despre noi / Contact
    • Publicitate
    • Fonduri Europene
    • Redacția
Have an existing account? Sign In
Follow
Advertorial

Tipuri de ceai și modul corect de servire a acestora

Contributor
Autor Contributor
Publicat 19 septembrie 2022
Distribuie
ceai
Photo by Teejay: https://www.pexels.com/photo/clear-glass-teapot-set-1362537/

Ceaiul este o băutură care se bea de mii de ani. Deși la început oamenii au consumat-o pentru calitățile medicinale, au integrat-o apoi în rutina activităților recreative. Ceaiul încălzește sau, dacă este răcit, răcorește. Pasionații îl consideră un inamic al oboselii, iar cercetătorii un ajutor în lupta cu afecțiunile și cu diferite procese negative din organism. Industria ceaiului este cotată la peste 200 de miliarde de dolari, ceea ce o face una dintre cele mai lucrative industrii din lume. Ceaiul este de mai multe tipuri, iar fiecare dintre ele are anumite caracteristici de compoziție, gust, miros și aspect. Unele tipuri sunt populare doar în anumite regiuni ale lumii, în timp ce altele se consumă pe tot mapamondul. Toate sunt aromate și merită încercate.

  1. Ceai verde

Ceaiul verde este cel mai popular ceai din lume. Înainte de a ajunge în ceainicul tău, frunzele de arbore de ceai parcurg multe etape. După cules, se usucă și se tratează la căldură, pentru a preveni oxidarea. În China, frunzele se usucă deseori în tigaie, proces care le conferă o culoare verde închis. În Japonia, tratarea se face la aburi, iar culoarea finală este verde deschis. Ceaiul verde are mai puțină cofeină decât cel negru și are multiple beneficii pentru sănătate. Servirea se face după infuzarea timp de 1-3 minute în apă de 70 grade. Se poate bea îndulcit cu miere sau 1-2 cuburi de zahăr. Englezii adaugă și lapte, dar dacă vrei să-i simți toate aromele, bea-l simplu.

  1. Ceai negru

Tipul negru se obține din frunze oxidate de arbore de ceai. Ele se usucă, rulează și oxidează înainte de a fi uscate la aer sau la foc. Ceaiul negru conține cea mai mare cantitate de cofeină dintre toate tipurile. Aroma sa variază în funcție de regiunea în care se cultivă. Se prepară la o temperatură de 90-100 grade și se infuzează 2-4 minute. Se servește îndulcit și îl poți amesteca cu lapte sau zeamă de lămâie. 

  1. Oolong

Oolong este un tip de ceai care are la bază culegerea mai târzie a frunzelor. Acestea se amestecă în coșuri, pentru a provoca semioxidarea, apoi se tratează la căldură. Oolong este, în materie de gust și concentrație de cafeină, un intermediar între ceaiul verde și cel negru. Se servește după infuzarea în apă de 90 grade, timp de 3 minute.

  1. Matcha

Matcha se obține din frunze destinate ceaiului verde, care sunt mărunțite într-o pulbere fină. Ceaiul se amestecă apoi cu apă fierbinte, pentru a obține o băutură colorată intens și plină de arome. Datorită conținutului mare de clorofilă și alți nutrienți, matcha este foarte util pentru sănătate. De asemenea, conține mai multă cofeină decât cel verde. Se servește tradițional într-un mic bol ceramic, după ce este omogenizat bine prin amestecare. 

  1. Rooibos

Spre deosebire de celelalte varietăți de ceai prezentate, rooibos nu se obține din arbustul Camellia Sinensis, ci dintr-o plantă leguminoasă africană. Frunzele se macină, se pun la fermentat și se usucă înainte de ambalare. Spre deosebire de alte tipuri de ceai, nu conține cofeină. Îl servești după ce-l infuzezi 5-6 minute în apă clocotită.

  1. Ceai de plante

Ceaiul de plante se face din ierburi, rădăcini și fructe uscate. Gustul variază mult, în funcție de plantele folosite. Acest tip de ceai nu are cafeină, dar persoanele cu anumite afecțiuni de sănătate trebuie să aibă grijă la plantele din componență, pentru că unele pot agrava anumite probleme sau interacționa cu medicamentele. Îl servești după ce-l infuzezi în apă clocotită timp de 5-7 minute. 

Ceaiul îți astâmpără setea, îți dă energie și te încântă cu aromele fine. Indiferent ce tip de ceai alegi, asigură-te că-l prepari și servești corect. 

Distribuie articolul
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Reddit Telegram Email Copy Link Print
Distribuie
Articolul anterior Banca Centrală Europeană va continua să crească dobânzile anul viitor, provocând probleme consumatorilor, avertizează economistul-șef al BCE
Articolul următor Marea Britanie și întreaga lume își iau adio de la Regina Elisabeta a II-a
Niciun comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

-Publicitate-
Ad imageAd image

Ultimele articole

Câteva ore la Florenţa
Cultură și Educație
 „Spiderman”, noul kit de phishing care vizează clienții băncilor europene
IT
Google lansează un patch de urgență pentru o vulnerabilitate zero-day din Chrome exploatată activ
IT

RSS Știri Financiare

  • Luca, Petru și Matei domină piața patiseriilor și simigeriilor
  • Largest office occupiers spend under 5% of turnover on modern workspaces
  • Romania’s coworking market expands by 20% this year
  • Piața de coworking din România a crescut cu 20% anul acesta

Citește și

notite calculator birou
Advertorial

3 argumente PRO hârtie în lupta cu suportul digital

5 minute
pisica lenda
Advertorial

Lenda și avantajele hranei naturale pentru pisici

5 minute
scorul FICO
Advertorial

Scorul FICO vs. Scorul de credit: cum vă afectează scorul FICO capacitatea de a accesa un credit

6 minute
fine bar prima
Advertorial

Cele mai populare tematici pentru petreceri

4 minute
favicon curierul national favicon curierul national
  • EDIȚIA DIGITALĂ
  • ABONAMENT DIGITAL
  • PUBLICĂ ANUNȚ ÎN ZIAR
  • CONTACTEAZĂ-NE

PUBLICAȚIA

  • Despre noi
  • Publicitate
    • Fonduri Europene
    • Anunțuri Mică Publicitate
    • Advertorial
  • Redacția
  • Contact

ȘTIRI

  • Actualitate
  • Extern
  • Cultură și Educație
  • Politic
  • Sport
  • București

BANI

  • Economie
  • Companii
  • IT
  • Agricultură
  • Energie
  • Fiscalitate
  • Imobiliare
  • Turism

PARTENERI

  • B1 TV
  • Gazeta de Sud
  • Money Buzz!
  • Știrile de Azi
  • Goool.ro
  • Bucharest Daily News
  • Slatina Buzz!

BUN DE AFACERI, DIN 1990

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?