Tot mai multe afaceri din Romania, in special cele care activeaza in mediul online, isi intorc privirile catre noi modalitati de a-si creste vizibilitatea, apeland astfel la agentii care ofera servicii de optimizare SEO. Cu toate acestea, inca exista antreprenori care sunt de parere ca optimizarea SEO este doar o optiune.
Serviciile de optimizare SEO au vazut multe transformari de-a lungul anilor, poate mai mult decat alte strategii de marketing online. Astfel, in prezent, agentiile care ofera servicii de optimizare SEO nu se pot rezuma doar la partea tehnica, ci trebuie sa cunoasca elemente de marketing, pentru a initia campanii de succes atat in mediul online, cat si in cel offline.
Care este importanta optimizarii SEO?
Pentru orice magazin sau companie online, traficul este poate cel mai important factor, cel care „pompeaza sange in inima afacerii”. Prin servicii de optimizare SEO de calitate iti poti imbunatati valoarea site-ului in raport cu alte afaceri din acelasi domeniu de activitate, dar si vizibilitatea serviciilor si a produselor oferite.
Serviciile SEO se preteaza oricarui fel de business?
In cele mai multe din cazuri da, aplicarea tehnicilor de optimizare SEO fiind necesara pentru promovarea unui simplu site de prezentare, cat si pentru marile companii de e-commerce.
Un alt factor este informatia de calitate pe care o poti oferi prin intermediul site-lui tau. Este foarte important sa beneficiezi de optimizare SEO, in special daca produsele sau serviciile specifice domeniului tau de activitate sunt la mare cautare pe Google. Pentru o mai buna crestere a vizibilitatii, precum si o mai buna rata de conversie, va trebui ca vizitatorii tai sa aiba parte de o experienta pozitiva pe site.
Iata doar o parte dintre beneficiile unei optimizari SEO de calitate:
Investesti in viitorul afacerii tale – SEO este un proces continuu, intr-un mediu extrem de competitiv. Astfel, chiar daca alegi sa te opresti din acest „joc”, competitia ta se va dezvolta in continuare!
Cresti vizibilitatea – Compania ta va capata mai multa vizibilitate, daca beneficiaza de o optimizare SEO ca la carte. Puterea brand-ului a inceput sa conteze foarte mult in ultimul timp, dovada fiind si ultimele schimbari de algoritmi Google.
Beneficiezi de un trafic organic mai mare – Orice strategie de optimizare SEO trebuie sa aiba in vedere imbunatatirea structurii site-ului din punct de vedere tehnic, precum si a calitatii continutului scris si media (fotografii, GIF-uri, video-uri etc.).
Targetarea traficului pe anumite nise – Cu cat traficul pe site-ul tau este mai bine targetat pentru o anumita nisa, cu atat ai multe sanse sa obtii conversii, care aduc profit.
Te bucuri de increderea si credibilitatea consumatorilor – Atunci cand site-ul tau este pozitionat in topul cautarilor Google, acesta este vazut automat de utilizatori ca fiind de incredere. In aceeasi nota, nu neglija review-urile, deoarece optimizarea SEO poate fi influentata de acestea, in special de catre cele negative!
Rezultate cuantificabile prin date – Cu toate ca optimizarea SEO in sine nu ofera o modalitate usoara de a calcula un ROI (Return on Investment) asemenea PPC-ului, rezultatele generate de aceasta activitate pot fi cuantificabile. Cativa dintre metricii pe care ii poti urmari sunt vanzarile generate, pozitiile castigate, numarul de cautari in Google dupa numele brandului, etc.
Castigi vizibilitate la nivel local – Odata cu cresterea competitiei pe plan local, optimizarea SEO pentru cautarile locale in Google a capatat o importanta deosebita. Campaniile locale tintesc achizitia de rezultate pentru zone specifice cum ar fi orase sau regiuni, prin transmiterea mesajelor specifice si eficiente.
Imbunatatirea calitatii experientei utilizatorului – Cu cat vizitatorii petrec mai mult timp pe site-ul tau, cu atat acesta este vazut de Google ca fiind mai valoros. Niciodata sa nu subestimezi puterea marketingului!
Cresterea sustenabilitatii – In momentul in care site-ul tau va ocupa pozitii fruntase, vei avea mai multi clienti. Mentinerea site-ului intr-o pozitie de top creeaza in permanenta noi oportunitati, asigurand o consistenta a traficului, lucru care ajuta afacerea sa creasca si sa fie profitabila.