Nunta este cel mai frumos și important moment din viața oricărui cuplu, eveniment care celebrează cu mare fast iubirea și comuniunea religioasă dintre două suflete pereche. Nu este tocmai simplu să încercuiești o dată în calendar și să spui “gata, am stabilit nunta”, ci va trebui să treci printr-un proces intens, în care nervii sunt întinși la maximum, iar locul răbdării și al liniștei este luat de stresul la cote alarmante.
Evident, fiecare cuplu își dorește ca nunta lor să fie ACEL eveniment de care să se vorbească vreme îndelungată, să aibă elemente inovatoare, servicii ireproșabile și invitați care s-au distrat pe cinste și au povestit și altora cât de feerică a fost întreaga nuntă.
Odată stabilită data nunții apare și prima problemă: unde organizezi evenimentul? Cel mai important ar fi să îți creezi o listă preliminară de invitați (un minimum) de la care să pornești în căutarea locației. Apoi să îți stabilești și un buget maximal, peste care să nu treci – ține cont că aici ar trebui să incluzi o mulțime de cheltuieli, de la avansuri pentru locație și fotografi, până la costul invitațiilor, hainele, tariful perceput de formația de nuntă și multe alte cheltuieli neprevăzute.
Ce trebuie să ai în vedere când alegi locația de nuntă?
Așa cum am menționat anterior, este foarte important să îți faci o listă preliminară de invitați, astfel încât să știi numărul aproximativ după care să te iei în alegerea sălii – nu uita că sunt săli de evenimente de 80, 150 și peste 300 de invitați. Iar cu cât sala aleasă este mai spațioasă, cu atât va crește și avansul datorat pentru rezervare.
La fel de importantă este gastronomia. Spre exemplu, dacă îți dorești o nuntă desprinsă din 1001 de Nopți va trebui să îți îndrepți atenția către un restaurant select, cu meniuri exclusiviste și bucătărie internațională, care să satisfacă toate exigențele în materie culinară.
Dar dacă vrei o nuntă cu tematică tradițională, optează pentru restaurantele autentic românești, cum este Riviere, care îți va pregăti bucate delicioase, cunoscute pentru toți invitații. Spre exemplu, străinii sunt cu adevărat încântați de sărmăluțele cu mămăliga, deci poți fi sigur că ai dat marea lovitură.
Foarte important este să iei în calcul și meniurile copiilor. Marile restaurante, pentru diverse evenimente, creează meniuri speciale pentru copii, ce reprezintă circa ¼ din meniul unui adult. Tot referitor la copii, poți opta și pentru servicii de entertainment, la prețuri extrem de atractive. Practic, pe piață și-au făcut loc companii ce oferă distracție pentru copii, la diverse evenimente, sub forma unui personaj de poveste, care se va juca cu cei mici, îi va picta pe față și le va face baloane colorate, cu diferite animaluțe.
Mobilierul restaurantului face diferența
În funcție de bugetul alocat nunții, evident că și pretențiile cresc. Spre exemplu, restaurantele cu ștaif nu fac niciun compromis când vine vorba de calitatea serviciilor pe care le oferă clienților și investesc în mod constant în piese de mobilier exclusiviste, create din esențe de lemn nobil. Cu alte cuvinte, dacă la un restaurant tradițional sunt băncuțe din lemn sau scaune banale, la un restaurant de lux vor exista fotolii capitonate, astfel încât orice client să se simtă confortabil.
Și pentru ca tot am discutat de confort, este important ca fiecare invitat să aibă propriul său spațiu de mișcare, atât la masă, cât și pe ringul de dans. Ringul de dans trebuie să fie suficient de mare astfel încât 75% dintre invitații prezenți la eveniment sa aibă loc să danseze în voie și să se distreze în hore uriașe.
Iluminatul, la fel de important
Cu cât calitatea luminilor este mai mare, cu atât fotografiile de eveniment vor fi mai reușite. La fel se întâmplă și în cazul filmărilor. De aceea, este important să întrebi la locație dacă iluminarea se face pe LED și dacă dispun și de reflectoare colorate (rosu, violet, albastru sau chiar roz), pentru a crea atmosfera potrivită.