Marti, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit la Reşedinţa Patriarhală pe Excelenţa Sa Domnul David Saranga, Ambasadorul statului Israel în România. La întâlnire a participat şi doamna Tova Ben Nun Cherbis, preşedintele Complexului Educaţional Lauder-Reut.
Preafericitul Părinte Patriarh a apreciat bogata activitate diplomatică a domnului ambasador, subliniind frumoasele relaţii dintre România şi Israel. Un bun exemplu al acestor relaţii sunt pelerinajele în Ţara Sfântă organizate de către Patriarhia Română prin Agenţia de pelerinaje Basilica Travel.
Domnul Ambasador a mulţumit Preafericirii Sale pentru primire şi a exprimat bucuria şi onoarea de a vizita Patriarhia Română.
Excelenţa Sa a descris avansarea lucrărilor de deminare din zona Iordanului, exprimându-şi dorinţa ca, în cel mai scurt timp posibil, aşezământul românesc de la Iordan să poată fi restaurat şi ulterior sfinţit de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Totodată, Domnul Ambasador şi-a exprimat speranţa mutării Ambasadei României de la Tel-Aviv la Ierusalim.
Domnul David Saranga a menţionat, de asemenea, un proiect important de identificare şi întâlnire comună în cadrul unui eveniment a urmaşilor celor 65 de persoane din România cărora Muzeul Holocaustului din Ierusalim le-a acordat distincţia de „drepţi între popoare”, conferită celor care şi-au riscat viaţa salvând evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi-a exprimat aprecierea cu privire la această iniţiativă. Recunoştinţa pentru cei care şi-au riscat viaţa proprie salvând viaţa altora este o datorie sfântă faţă de ei şi o mulţumire adusă lui Dumnezeu, a Cărui voie aceştia au împlinit-o. Valoarea educaţională a unor astfel de evenimente şi sublinierea neîncetată a relaţiilor de prietenie între cele două popoare, român şi israelian, pot contribui semnificativ la împiedicarea repetării ororilor istorice precum Holocaustul. Patriarhia Română va coopera pentru identificarea românilor distinşi cu titlul „drepţi între popoare” şi a urmaşilor acestora.
La final, Preafericitul Părinte Patriarh a urat succes domnului Ambasador în misiunea sa diplomatică la Bucureşti.