Într-un comunicat dat publicității miercuri, 7 aprilie, Agenția Europeană a Medicamentelor (AEM), cu sediul la Amsterdam, a revenit cu vechea sintagmă: „beneficiul vaccinului AstraZeneca este mult mai mare în raport cu riscurile lui”. Așa cum bine se știe, în ultimele săptămâni, acest vaccin s-a aflat în centrul unei dispute provocate de faptul că unii pacienți cărora le-a fost injectat au fost victimele unor tromboze, soldate chiar și cu decese. Într-o serie de state europene s-a ajuns în ultimele zile la oprirea injectării acestui ser. Un oficial al AEM a recunoscut în urmă cu două zile că între tromboze și vaccinul AstraZeneca există totuși o legătură. După ultimele cercetări, noi teste, Agenția Europeană a stabilit și ea „o posibilă legătură a serului AstraZeneca cu foarte rarele cazuri de tromboze”. Decizia finală anunțată miercuri de AEM prevede includerea riscului trombozelor pe lista efectelor secundare ca efect „foarte rar” al vaccinului în discuție.
Semnele de întrebare continuă
Într-un comentariu apărut în ziarul „Le Figaro” apar unele elemente ce dau totuși de gândit.
Putem avea încredere în Agenția Europeană a Medicamentelor, spune comentatorul. Dar tot ea a recomandat Redemsivirul în lupta contra Covidului, achiziționând un stoc de 1 miliard de euro, deși OMS l-a declarat ineficient, chiar periculos. Aceeași Agenție a blocat toate studiile privind utilitatea Chloroquinei, iar recent, ea decreta ca eficace și Ivermectina. Tot această Agenție refuză orice tratament în faza precoce a infectării cu Covid-19 bazându-se pe moleculele existente. Pentru a impune vaccinarea întregii populații.
Apar, în acest context, următoarele întrebări, spune comentatorul menționat:
– care sunt conflictele de interese existente totuși în sânul Agenției Europene a Medicamentelor?
– care este nivelul competenței membrilor Agenției și a consilierilor lor?
– Pe ce documente/studii se bazează Agenția când își dă avizul? Și cum se descurcă pentru a da atât de rapid avizul într-o problemă atât de complexă legată de vaccinul AstraZeneca?
– care este responsabilitatea penală a acestor „comisari ai sănătății”?
– etc etc.
Cine va da răspuns la aceste întrebări este încă o chestiune complicată.
Daca vaccinul rusesc ar fi avut atatea belele cate a avut vaccinul asta de la Astra Zeneca,
ar fi sarit in aer si presa si comisia europeana ca sa il interzica.
Dar acum ca vaccinul e facut „de ai nostri” toti minimalizeaza efectele adverse si totodata multi cand ajung la vaccinare pun intrebarea cheie:
„- Ma vaccinati cu Astra Zeneca?”
// AEM: Apariția cheagurilor de sânge este un efect advers „foarte rar” al vaccinului AstraZeneca //.
Fix, ca cheagul pentru … branza ; de nu-ncheaga, h’asta este / vaca-i de vina !