O afacere de succes poate fi aceea unde se acordă atenție către cele mai mici detalii. Este și cazul unui restaurant de lux, unde ideea de băuturi fine re regăsește în meniurile cu pretenții și oferite chiar și celor mai selecte gusturi. În rândurile următoare poți descoperi tipuri de băuturi de calitate ce ar trebui să fie prezente în restaurantul tău, dacă ai de gând să îți deschizi o asemenea afacere.
Cu ce băuturi deosebite îți poți servi clienții la restaurant?
- Coniac
Poate că puțină lume știe, dar coniacul este realizat din diferite sortimente de vin. Prelucrarea este cu adevărat o artă și necesită multă îndeletnicire și pricepere. Distilarea vinurilor, urmată de păstrarea pentru o anumită perioadă a licorii obținute se numește coniac și își are originile în Franța.
Chiar dacă această băutură fină se recomandă la evenimentele speciale, nu este neapărat o regulă și se poate consuma în funcție de stare. O asemenea licoare poate face parte dintr-un meniu select de băuturi, iar dacă vrei și tu să descoperi unele dintre cele mai renumite mărci, poți accesa Wpg.ro și alege un coniac potrivit restaurantului tău.
- Șampanie
Șampania este strâns legată de evenimentele deosebite, așa cum sunt aniversările, trecerea dintre ani, nunțile și botezurile. Practic, se poate spune ca nu există sărbătoare fără o sticlă de șampanie.
Inventată tot de francezi, și mai exact de călugării benedicți, acest vin spumant vine în diverse sortimente și prețuri pe măsură, în funcție de calitate și savoare. Este un adevărat festin să ai pe masă o șampanie specială, iar o asemenea băutură ar trebui să se regăsească în meniurile unui restaurant cu ștaif.
- Prosecco
Cu origini în Italia, de peste 2000 de ani, vinul Prosecco era consumat de regii romani ce credeau că această băutură are proprietăți miraculoase, și mai exact să vindece durerile de stomac.
Strugurii Glera sunt cei din care se produce această băutură fină, însă trebuie să se țină cont de climă, pământ, soare, umbră și umiditate în creșterea și cultivarea lor. Tocmai din aceste motive, Prosecco este o băutură relativ scumpă și extravagantă.
- Brandy
Adesea, coniacul și brandy sunt confundate, însă, în realitate, sunt două băuturi diferite. Brandy este o licoare produsă din fermentarea fructelor și mai exact din sucuri de mere, cireșe, caise, struguri sau piersici.
Potrivit scrierilor, și băutura brandy își are originile în Franța, iar ieșirea pe piață a acestuia se face doar după ce a stat în butoaie speciale, minim doi ani pentru a se învechi.
Sunt mulți producători la nivel mondial care au diverse rețete de brandy, cu băuturi mai aspre sau mai dulci, în funcție de materia primă. Cert este faptul că această licoare se regăsește pe lista restaurantelor de top, care știu să își respecte clienții și să îi servească doar cu băuturi alese.
- Whisky American
Gustul aparte al whisky-ului American este inconfundabil. Perfecționarea acestei băuturi a avut loc, culmea, după Marea Prohibiție din anii ’30, când producția se făcea prin locuri ascunse, departe de ochii autorităților. Un whisky American de calitate trebuie să aibă o vechime de cel puțin doi ani și să fie îmbuteliat în sticle cu design special, practic lucrurile care fac diferența față de celelalte produse de acest gen.
În concluzie, o băutură fină va fi mereu o adevărată plăcere, indiferent de ocazie. Dacă deții un restaurant de lux sau planifici o asemenea afacere, atunci licorile descrise mai sus nu ar trebui să îți lipsească din meniu. Poți astfel să atragi clienții cu pretenții și să îți faci un renume pe piață.