Știința este un domeniu complex, pe seama căruia s-au scris o mulțime de teze, cărți, rapoarte și tot felul de lucrări. Interesul față de univers, religie, istorie, filosofie, economie, medicină, psihologie și multe astfel de domenii a dus la publicarea unui număr impresionant de astfel de cărți.
Pentru cei pasionați reprezintă o adevărată provocare să le găsească pe cele ale căror informații nu au fost alterate de traduceri. Din acest motiv, de cele mai multe ori ei ajung să aleagă cărțile de știință în limba engleză, pentru a fi siguri că informația conținută este cea veridică.
Pot părea dificil de înțeles misterele universului, ale economiei sau ale filozofiei, de exemplu, chiar și în română, darămite în engleză! Chiar și așa, nimic nu este imposibil! Putem spune ușor asta deoarece, privind în jurul nostru, constatăm în fiecare zi schimbările, evoluția, impactul pe care noi, oamenii, îl avem asupra a ce ne înconjoară.
Provocările aduse de cărțile de știință în engleză
Entuziasmul descoperirii unei noi cărți, mirosul specific al acesteia și gândul la toate noile informații care urmează să fie însușite sunt puțin estompate de provocările oferite de cărțile în limba engleză. Care sunt aceste provocări?
La ce ne referim mai exact? La gradul de dificultate al termenilor tehnici și științifici în engleză și la dificultatea înțelegerii semnificației acestora și a textului propriu-zis.
Apoi, ne referim la prețul acestora, care de obicei este destul de piperat. Avem însă o veste bună, am descoperit astfel de cărți la prețuri de anticariat. Unde? Vă spunem imediat!
Satisfacția adusă de lectura unor astfel de cărți
Da! Astfel de volume sunt considerate unele dintre cele mai dificile și lecturarea lor poate părea descurajatoare. Însă în mod paradoxal, cărțile de știință se citesc mai ușor, dacă cititorul este familiarizat cu termenii științifici, decât cărțile de literatură.
Deci provocarea merită! Pe lângă îmbogățirea vocabularului și a cunoștințelor despre domeniul ales, explorarea în limba engleză îl va ține pe cititor la curent cu ultimele tendințe și noutăți.
Părerea noastră este că merită din plin să le acorzi o șansă acestor cărți și să depășești provocările care par, ca întotdeauna, de netrecut. Pe măsură ce te familiarizezi cu ele, observi că le poți face față!
Antic ExLibris – stoc impresionant de cărți de știință în engleză
Spuneam mai sus că am descoperit o librărie-anticariat ce comercializează cărți în limba engleză la cele mai avantajoase prețuri de pe piață. Acest loc magic se numește Antic ExLibris, un anticariat fondat în anul 1997 sub formă de chioșcuri, în fața clădirii Universității printre bookiniști. Îl regăsim din 2001 în magazinele din Pasajul Universității, unde a funcționat până în anul 2008.
Din 2002 este deschis anticariatul de pe strada Doamnei, nr.23, unde la început se găseau cărți second-hand și rare, o sală întreagă fiind plină doar de cărți din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Treptat a început achiziția de cărți în engleză, iar astăzi găsim în librăria-anticariat conceptul de discount books, cărți în engleză, la un preț de până la 70% din prețul de listă. Din 2016 este deschis și magazinul de pe Str. Gabroveni, nr.61.
În ceea ce privește stocul de cărți, pe site-ul www.anticexlibris.ro sunt peste 10000 de titluri active. Dintre acestea, o bună parte se regăsesc în secțiunea „Științe”, acolo unde pasionații acestui domeniu vor găsi titluri unice și fascinante, la cele mai avantajoase prețuri.
Dacă nu ne crezi, aruncă și tu o privire pe site sau vizitează locațiile de la adresele mai sus menționate și ai să vezi cum nu vei putea pleca cu mâna goală!