O bucătărie profesională este diferită față de cea de acasă pe care o știm cu toții. Amenajarea și utilarea acesteia trebuie să fie realizate la standarde înalte de calitate, siguranță și eficiență pentru a putea livra în fiecare zi mâncare clienților tăi și pentru ca aceștia să revină în restaurantul tău.
Dacă și tu ești pe punctul de a proiecta o renova o bucătărie profesională, în articolul de astăzi ți-am pregătit o listă cu caracteristicile esențiale pe care trebuie să le aibă aceasta, astfel încât la final să îți îndeplinească toate așteptările.
1. Bucătăria profesională trebuie să fie proiectată în funcție de numărul de locuri din restaurantul tău.
Un criteriu important este dimensiunea bucătăriei, întrucât o bucătărie prea mică nu va reuși să acopere un număr de clienți mare și invers, o bucătărie prea mare pentru un restaurant prea mic nu va însemna decât o risipă de resurse și energie.
Ca regulă generală, fiecare loc din restaurantul tău ar trebui să aibă corespondentă o suprafață de 5 metri pătrați spațiu în bucătărie. Spre exemplu, dacă locația ta are 40 de locuri, bucătăria ar trebui să aibă aproximativ 20 de metri pătrați.
2. Bucătăria profesională trebuie să fie echipată cu utiliaje și echipamente specifice
Utilarea corespunzătoare a bucătăriei unui restaurant presupune ca aceasta să fie dotată cu echipamente profesionale de bucătărie.
De la plite și cuptoare, până la dulapuri, mese frigorifice, accesorii speciale sau utilaje pentru spălatul vaselor, echipamentele dintr-o bucătărie profesională trebuie să îndeplinească standarde înalte de calitate, siguranță alimentară și eficiență. Acestea trebuie să reziste unei folosințe îndelungate, să fie ușor de întreținut și să aibă încorporate tehnologii care să permită pregătirea alimentelor cât mai ușor și cât mai rapid.
Consultanții Be Our Guest, cu o experiență de 10 ani în domeniu, îți vor pune la dispoziție o întreagă gamă de echipamente și utilaje profesionale realizate din cele mai bune materiale, care te vor ajuta în activitatea ta. Consultanții de aici îți vor propune echipamentele care se pliază cel mai bine pe nevoile tale, vei avea parte de service și garanție, dar și o livrare a acestora în cel mai scurt timp posibil.
3. Bucătăria profesională trebuie să aibă un design ergonomic.
Trebuie să proiectezi și să utilizezi spațiul din bucătărie astfel încât personalul care lucrează aici să aibă loc pentru a-și face treaba. Spațiile de lucru (prăjire/coacere, pregătire salate, spălara alimente etc) trebuie să fie poziționate corect și distinct, astfel încât întregul flux de lucru să se desfășoare eficient și rapid.
4. Bucătăria profesională trebuie să fie eficientă din punct de vedere energetic.
Dacă vei concepe și vei utila bucătăria cu echipamente de cea mai bună calitate ce încorporează tehnologii speciale, pe termen lung, vei avea eficiență energetică și costuri mici cu întreținerea acesteia.
5. Bucătăria profesională trebuie să aibă o ventilație foarte bună.
Mirosurile din bucătărie nu trebuie să persiste și sub nicio formă nu trebuie să treacă dincolo de ușile acesteia. Clienții tăi cu siguranță nu vor dori să plece din restaurantul tău mirosind a mâncare. De aceea, este foarte important să te asiguri că bucătăria va avea o ventilație foarte bună.