Cum sarbatorile de iarna au trecut e timpul ca oamenii sa revina la rutina de dinaintea sezonului festiv, ceea ce pentru multi inseamna tipicul program de munca de opt ore. Un studiu efectuat de expertii britanici de la Health and Safete Executive (HSE) arata ca aproximativ 600,000 de oameni care lucreaza sufera de stres, anxietate si depresie cauzate de locul de munca. De fapt, 15.4 millioane de zile de munca din 2018 au fost pierdute pe motive de stres.
Din aceasta cauza, specialistii in marketing de la Reboot Digital Marketing Agency au decis sa investigheze care sunt cele mai intalnite motive pentru care oamenii au fost stresati la locul de munca, si modalitatilile prin care acestia au incercat sa combata stresul. Acestia au produs un sondaj in care au intrebat 1,274 britanici care sunt cele mai frecvente motive pentru care acestia s-au simtit stresati din cauza locului de munca iar acestea au fost cele mai intalnite raspunsuri:
Peste 80% dintre participanti au numit “volumul de munca excesiv” ca find cel mai mare motiv de stres, urmat de “asteptari nerealiste” cu 79%. Pe locul trei urmeaza “lipsa de competenta a colegilor” cu 72% dintre oamenii intervievati spunand ca acesta este unul dintre motivele principale provocatoare de stres.
Alte motive de stres au fost: lipsa oportunitatilor de a progresa (63%), lipsa securitatii locului de munca (59%) si o cultura organizationala negativa (42%).
Când vine vorba de modurile în care oamenii s-au confruntat cu stresul la locul de muncă în acest an, rezultatele arată următoarele:
76% dintre cei care au participat la sondaj au marturisit ca se plang la o alta persoana, fie ca e un prieten, un membru al familiei sau chiar un coleg, in timp ce 70% recunosc ca iau pauze de toaleta frecvente pentru a scapa de spatiul lor de lucru. 66% au decis ca cea mai buna solutie este sa isi caute un alt loc de munca, pe can 44% au cerut sa lucreze de acasa.
Alte moduri de abordare a stresului cauzat de locul de munca au fost: au cerut ajutor profesional (41%), au devenit indiferenti/nepasatori (37%) sau au recurs la terapie prin bai frecvente (12%).