Eugen MĂRUȚĂ (gds.ro)
Reprezentanța Complexului Energetic Oltenia din București va fi monitorizată video. Se are în vedere achiziția unor echipamente de supraveghere și monitorizare complexă pentru sediul reprezentanței CEO din București. Va fi încheiat în acest sens un contract cu o companie care să asigure:
- furnizarea,
- instalarea,
- punerea în funcţiune şi mentenanţa unui sistem de supraveghere video cu componente de detecţie efracţie pentru interior-exterior,
- asigurarea serviciilor de monitorizare şi intervenţie rapidă la reprezentanţa Bucureşti.
Bugetul alocat este de 23.630 de lei, iar echipamentele trebuie să fie instalate în prima jumătate a acestui an. S-a mai încercat montarea sistemului de supraveghere video și în cursul anului trecut, însă nu a fost găsită o firmă de specialitate care să facă acest lucru. De asemenea, anul trecut au fost alocate fonduri și pentru lucrări de renovare.
Vrea să scape de o parte din bunuri
La reprezentanța CEO din București lucrau la un moment dat câteva zeci de persoane. Numărul s-a mai redus în ultimii ani. Aici ajung angajații CEO care merg în delegații în București. La sediul reprezentanței sunt și spații de cazare. Acestea pot fi folosite de personalul companiei energetice. Inclusiv un secretar de stat din Gorj folosea după numirea în funcție camera de la reprezentanța din București, deși deținea o locuință în Capitală.
Prin urmare, administrația companiei dorește să monitorizeze mai bine intrările și ieșirile de la reprezentanță pentru ca obiectivul să fie folosit exact de cine trebuie și nu de persoane care nu au legătură cu producătorul de energie electrică din Oltenia. Cel mai probabil, pe măsură ce numărul de salariați ai CEO se va reduce, va scădea și numărul activelor de care va mai dispune compania energetică.
Vinde anul acesta 4 active mari
Complexul Energetic Oltenia deține și hoteluri, drumuri, școli, biserici, rețele de utilități, precum și numeroase sedii administrative. Cel mai probabil toate vor fi cedate autorităților locale sau județene sau vor fi valorificate.
Astfel, Complexul Energetic Oltenia va scoate la vânzare patru active. Sunt vizate bunurile imobile care nu au legătură directă cu activitatea de producere a energiei electrice și a cărbunelui. Prin urmare se dorește externalziarea sau chiar scoaterea la vânzare a bunurilor respective. Este vorba în principal de unități de cazare și de alimentație publică.
Acționarii CEO au primit o listă cu principalele active pe care directoratul intenționează să le scoată la vânzare în acest an. Printre bunuri se regăsește Restaurantul de la Săcelu sau Hostelul „Maiami” de la Târgu Jiu. Va mai fi scoasă la vânzare Cantina de 600 de locuri a Sucursalei Electrocentrale de la Ișalnița, precum și blocul de la Sucursala Electrocentrale de la Turceni unde sunt camere pentru oaspeți.