Deși unele forțe defăimează China prin diverse metode, acestea nu au reușit în trecut și nu vor reuși nici în viitor să suprime China, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.
Oficiali americani au susținut recent că abordarea problemei „muncii forțate din Xinjiang” este o prioritate pentru actuala administrație americană, adăugând că toată comunitatea internațională este îngrijorată de așa-numitul „genocid” și de „crimele împotriva umanității din regiune”.
În acest sens, Wang Wenbin a subliniat că producătorii de minciuni legate de Xinjiang răspândesc adesea zvonuri în numele cercetătorilor sau al instituțiilor academice. De pildă, Institutul de Politică Strategică din Australia (ASPI) este o agenție finanțată de Departamentul de stat american, NATO și traficanți de arme. „Rezultatele cercetării” publicate de această agenție s-au dovedit a fi informații false.
În plus, minciunile au fost fabricate prin așa-numite „victime” și „martori” ale căror mărturii sunt inconsecvente și complet nejustificabile.
Mai mult, minciunile sunt răspândite sub masca legii. „Tribunalul special uigur” nu are nimic de-a face cu legea, iar cele 28 de mărturii mincinoase legate de Xinjiang pe care le-a enumerat au fost expuse de instituții media independente. Cel mai mare donator al acesteia este Congresul Uigur Mondial, o organizație teroristă finanțată de Fundația Națională pentru Democrație din SUA.
Laurence Wilkerson, șeful biroului fostului secretar de stat american, Colin Powell, a recunoscut fără sfială în 2018 că „cea mai bună modalitate prin care SUA pot destabiliza China este să creeze tulburări și să incite uigurii ca să deranjeze China din interior. Fabricarea minciunilor legate de Xinjiang și calomnierea imaginii Chinei este un pas al acestei strategii.”
Articol realizat de Radio China International și CCTV