„Raportul de țară asupra drepturilor omului pe anul 2021″, emis de Departamentul de Stat american, formulează opiniile americane despre situația drepturilor omului din 200 de țări, dar nu prezintă niciun cuvânt despre situația din SUA.
Violențele cu foc armat au devenit „boală incurabilă” a Statelor Unite ale Americii. În 2022, acestea au luat viața a peste zece mii de oameni. Ignorând patimile poporului american, Washingtonul este îngrijorat de situația drepturilor omului din alte țări. Practica evidențiază cum arată „falsele drepturi ale omului” și „hegemonismul real”. În ochii politicienilor de la Washington, drepturile omului sunt o politică, un instrument.
Începând din anii 70 ai secolului trecut, SUA au formulat oficial „diplomația drepturilor omului”, cu ajutorul căreia se implică în afacerile interne ale altor țări. În perioada Războiului Rece, politica diplomatică a SUA s-a bazat pe drepturile omului, Pentagonul demarând mai multe războaie.
Un document al Institutului Watson pentru Afaceri Internaționale și Publice, de pe lângă Universitatea Brown, arată că războaiele „antiteroriste”, lansate în ultimele două decenii de către SUA, au provocat moarte a 929.000 de oameni.
Beijingul susține că este ironică acuzația adusă Afganistanului în „Raportul de țară asupra drepturilor omului pe anul 2021” al Departamentului de Stat al SUA și că „se vede că autorii raportului sunt și autorii tragediei din Afganistan”. Și mai ironic este faptul că SUA, inițiatorul crizei Ucrainei, s-au angajat să primească zece mii de refugiați ucraineni. Dar, în luna martie, acestea au primit doar 12 din cei 100.000 anunțați.
” Dar, în luna martie, acestea au primit doar 12 din cei 100.000 anunțați. ”
Este glumet chinezul, noi stam la rand ca „vitelul la poarta noua” … de zeci ani !