China a expus în repetate rânduri poziția privind comentariile greșite în legătură cu problemele sale interne făcute în țările membre G7 pe parcursul acestui an. Țările G7 ar trebui să pună la punct respectul reciproc, principiul de egalității și beneficiilor reciproce, având în vedere că au declarat dorința de a stabili relații constructive și stabile cu China, pentru a răspunde provocărilor la nivel mondial, renunțând la ponegrirea Chinei, a declarat Mao Ning, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.
China susține permanent o poziție obiectivă și imparțială cu privire la problema ucraineană, depunând eforturi pentru a stimula negocierile de pace.
China nu a oferit arme nici unei părți implicate în conflict, controlând strict exportul dronelor de uz militar și civil. În același timp, schimburile comerciale China-Rusia nu trebuie să fie afectate și amenințate de o parte terță. Așa-numită ipoteză a „supracapacității de producție a Chinei” a fost dovedită o afirmație falsă privind faptele și datele.
China dorește ca țările în cauză să mențină o atitudine deschisă și să insiste asupra concurenței loiale.
Poziția Chinei cu privire la Marea Chinei de Est, Marea Chinei de Sud, Taiwan, Xinjiang, Tibet, Hong Kong și alte chestiuni a fost consecventă și clară, fiind respinsă ferm orice încercare a G7 de a submina suveranitatea Chinei și de a interveni în afacerile interne ale Chinei.
Autoritățile de la Beijing îndeamnă țările G7 să respecte scopurile și principiile Cartei Organizației Națiunilor Unite, precum și normele de bază ale relațiilor internaționale, preocupându-se de propriile probleme.