Atos se alătură OneWeb Constellation Program, inițiativă Airbus OneWeb Satellites, ce constă în proiectarea, producția, testarea și lansarea a peste 600 de sateliți care vor furniza la nivel global internet de mare viteză la prețuri accesibile.
Echipa Airbus OneWeb Satellites își propune să producă mai mulți sateliți de mici dimensiuni pe zi, astfel încât constelația de 600 de sateliți să fie complet operațională până în 2027. Pentru a îndeplini acest obiectiv, specialiștii Airbus-OneWeb au fost nevoiți să dezvolte modele și procese inovatoare care să minimizeze costurile pentru volume mari de sateliți și aplicații aerospațiale performante.
Atos asigură performanța optimă a sateliților cu suita sa integrată de soluții electrice de testare a sateliților
Suita Atos de soluții EGSE permite testarea sateliților la sol înainte ca aceștia să fie lansați în spațiu, pentru a preveni sau repara eventualele probleme și pentru a se asigura că toate cerințele sunt îndeplinite, reducând astfel impactul strategic și financiar pe care o singură piesă defectă îl poate avea asupra misiunii.
Prin livrarea a 80 de sisteme EGSE pentru liniile de producție Airbus OneWeb Satellites din Toulouse și Florida, Atos devine cel mai important furnizor de soluții pentru Electrical Ground Support Equipment (EGSE) al misiunii OneWeb Constellation Program.
OneWeb Satellites realizează în premieră producția în masă de sateliți alături de Atos
Premiera a fost posibilă prin optimizarea sistemului de testare Atos ProUSTuniverSAS la niveluri fără precedent de integrare și densitate de putere. UniverSASînlocuiește numeroase tipuri de echipamente de testare a puterii și are o lungime de undă electrică foarte mare, fiind standardizat pentru un singur dispozitiv.
“Felicitări echipei OneWeb pentru lansarea cu succes a primilor sateliți. Suntem încântați să luăm parte la evoluția tehnologiei de ultimă generație. Specialiștii Atos au depus eforturi intense pentru a reuși să livreze un număr imens de sisteme EGSE într-un timp foarte scurt”, a declarat Hans-Martin Steiner, Atos Space and Avionics CTO.D
Daca se va realiza aceasta „constelatie de sateliti”, ar trebui sa se ia in vedere ca oricand poate aparea o defectiune. Companiile care vor folosi internet prin satelit vor avea de suferit. Parerea mea este ca ar trebui sa creasca numarul zborurilor spre statia spatiala, de unde ar fi mai usor de reparat defectiunea in cauza. Ar trebui construite mai multe statii orbitale, iar o contributie la nivel global ar ajuta la accelerarea constructiilor de noi statii orbitale.