A naviga pe ape este cu siguranță total diferit față de a conduce de exemplu o mașină. Posibil că toți ne-am visat mari navigatori la un moment dat în copilăria noastră. Iată că visele pot deveni realitate deoarece se organizează cursuri pentru obținerea permiselor pentru navigație la categoria ape interne. Ne referim desigur aici la navigația pe lacuri, fluvii și desigur în deltă.
Cursurile sunt organizate de către școala de navigație SeaFar și se adresează oricui, fără restricții de vârstă și indiferent de nivelul de pregătire. Sună tentant și vom detalia mai multe aspecte ale acestor cursuri în articolul de mai jos.
Școala de navigație SeaFar, șansa obținerii unui permis de navigație
Bucuria de a fi pe o ambarcațiune de mici dimensiuni și de a fi în contact cu natura aduce multe persoane la aceste cursuri de navigație, în dorința de a obține un permis navigatie clasa D. Nu numai că vor învăța cum să stăpânească o barcă dar abilitățile tehnice învățate la cursuri pot fi aplicate și în alte domenii. Nu în ultimul rând, regăsirea păcii și liniștii interioare este de folos persoanelor active care, în felul acesta, se pot relaxa într-un mediu plăcut.
A face parte dintr-o echipă de profesioniști așa cum sunt cei de la SeaFar, încurajează concentrarea și efortul în arta navigării cât mai în siguranță. Instructorii de aici au experiență și răbdare cu toți cursanții.
Din ce este compusă structura cursului?
Aceste cursuri sunt adresate unui public larg, fără restricții de vârstă. În principiu, orice persoană care a împlinit 18 ani este eligibilă pentru a urma cursurile de obținere a unui permis de navigație clasa D. Cursul în sine este compus din două module, un modul teoretic și unul practic.
Cursul teoretic este compus din manevre de marinărie, conducerea ambarcațiunii cu motor, meteorologie marină, elemente de prim ajutor și comunicații maritime printre altele. Finalizarea lui are loc cu ajutorul unui test teoretic după modelul ANR.
Cursul practic cuprinde niște module care se referă la însușirea elementelor de siguranță la o ambarcațiune cu motor, metode utile de salvare a vieții pe mare, cum se manevrează parâmele și alte elemente de siguranță și desigur manevra „om la apă”. Acest curs va fi finalizat cu o probă practică susținută în prezența unui reprezentant ANR.
Elemente care se studiază în cadrul cursului
În cadrul acestui curs practic de obținere a permisului de navigație studiul este practic, cu aplicații ușor de reținut. Astfel, printre alte elemente indispensabile navigației, aici se studiază cum se pregătește ambarcațiunea pentru voiaj, detalii clasice de marinărie, ancorarea, cum se face remorcarea ambarcațiunilor și aprovizionarea ei pentru voiaj.
Pe de altă parte se mai studiază și gestionarea situațiilor de urgență, manevra „om la apă”, navigația pe timp de noapte și elemente de prim ajutor. Folosirea echipamentelor electronice face și ea parte din acest curs, extrem de util.
Persoanele înscrise primesc acces instant la chestionarele pentru permis și suportul de curs online.
Pentru detalii suplimentare cum ar fi actele necesare înscrierii accesați platforma seafar.ro. Contact: contact@seafar.ro