Un design interior relaxant vine din lucrul cu spațiul, lumină, culoare, materiale, texturi, mobilier și o serie de alte elemente. În cele din urmă, totul funcționează împreună într-un echilibru de formă și funcție. Și acest lucru este important pentru că îți îmbunătățește calitatea vieții.
Designul interior poate fi terapie, creează un sentiment de bine în casă, reunind interioare în care să te redescoperi și să creezi spațiul potrivit pentru tine. Rolul terapeutic al interiorului este de a crea bunăstare prin prezentarea ideilor tale de confort într-o formă tangibilă. Să te retragi în interiorul celor patru pereți, înseamnă să lași stresul afară, să găsești pace, bunăstare și, poate, să găsești inspirație.
Spațiul de locuit este un complex de culori, forme, lumină, senzații tactile, mirosuri, sunete, reacții emoționale și asocieri. Toate acestea te înconjoară în fiecare zi și-ți afectează starea fizică și psihică. În efortul de a face interiorul relaxant, poate că alegi materiale naturale, studiezi certificate de mediu, cumperi mobilier ergonomic confortabil, încerci să păstrezi spațiul curat, dar de multe ori treci cu vederea alte recomandări mai puțin evidente, dar nu mai puțin importante.
Încorporarea armoniei și echilibrului este o demonstrație a asemănării. De aceea, este important să alegi aceleași culori și modele, texturi, forme și materiale în diferite aplicații în tot spațiul. Așadar, atunci când verifici mai multe magazine gresie București, sau din oricare alt oraș, ține cont de următoarele sfaturi.
Cum să-ți creezi un mediu care să te inspire și să te relaxeze
Nu-ți fie teamă să schimbi atmosfera cu culori strălucitoare și decor original. Aceasta este o modalitate grozavă de a face viața de zi cu zi puțin mai distractivă și relaxantă. Motivele de relaxare sunt alcătuite din mici detalii care te înconjoară. Fie că este vorba chiar de o poză mică care îți amintește de momente plăcute sau de un suvenir memorabil dintr-o călătorie.
Amenajarea dormitorului ar trebui, de asemenea, să contribuie la relaxare. Designul său depinde în întregime de preferințele tale. Dar nu exagera cu mobilierul. Un pat, o noptieră, o lampă, un dulap, poate un fotoliu sau un scaun va fi suficient.
Stilul scandinav este un interior alb, minimalist, în care decorațiunile naturale, de obicei din lemn, joacă un rol important. Stilurile hygge și lagom sunt variații ale stilului scandinav. Ele se concentrează pe două elemente diferite, în afară de minimalism și decorațiunile din lemn, și anume de o atmosferă primitoare și confortabilă.
Hygge danez și lagom suedez sunt doi termeni care definesc aspectul designului interior scandinav. Hygge este arta de a te bucura de moment și de micile plăceri ale vieții de zi cu zi. Lagom înseamnă „atât cât este nevoie”, este arta moderației, a echilibrului și de a trăi în armonie cu natura.
Armonie și echilibru în designul interior
Deși echilibrul și armonia pot suna la fel, fiecare joacă un rol în modul în care percepem designul interior.Armoniaeste sentimentul că toate elementele designului interior se potrivesc împreună. Se pot potrivi pe aceeași temă, stil estetic sau stare de spirit. Ideea importantă este că fiecare parte individuală pare să aparțină una alteia într-un fel, chiar dacă nu este identică cu nimic altceva.
Echilibrul înseamnă repetarea unor elemente specifice pe tot parcursul designului, fie că este vorba de culori, forme sau materiale pentru a unifica aspectul. Aceste principii sunt folosite pentru a crea un sentiment de coeziune într-un spațiu. Gândește-te cum le poți armoniza, nu doar în fiecare cameră, ci în întreaga casă în ansamblu. De fapt, apartenența la o singură estetică în casă este una dintre principalele instrumente ale designerilor de interior profesionist.
Schema de culori monocromatică poate fi văzută în toate acoperirile de pereți, podele, mobilier și textile. Armonia și echilibrul trebuie să fie fundamentul designului interior și trebuie să fie pe primul loc. Piesele de accent de interes vizual trebuie privite ca retușuri finale. Sunt proiectate pentru a fi integrate în interior, nu pentru a le suporta. Armonia și echilibrul sunt două principii fundamentale, dar adesea trecute cu vederea, pentru designul interior. De fapt, ele joacă un rol cheie în a oferi camerelor casei tale un sentiment de calm și stabilitate, atât de necesare. Acestea sunt și elementele care creează un design excepțional, făcându-l să iasă în evidență, dar cu echilibrul și armonie.