O avarie semnificativă produsă la conductele de apă a cauzat, anul trecut, pagube importante mai multor locuințe, pentru care s-au plătit despăgubiri de aproape 5 milioane lei în baza polițelor de asigurare facultative dedicate, arată datele UNSAR.
În plus, avariile accidentale produse la instalațiile de apă de conductă domină topul celor mai frecvente riscuri pentru care s-au plătit despăgubiri – peste 51% din totalul dosarelor de daună despăgubite anul trecut în baza asigurărilor facultative pentru locuințe. Clasamentul este completat de furtuni (11% din totalul dosarelor), inundații ca fenomen natural (9%), de prejudicii produse terților (5%) și de incendii (5%).
„Studiile arată că doar 4 din 10 proprietari sau viitori proprietari de locuințe știu că avariile instalațiilor interioare ale clădirii pot fi acoperite în baza unei asigurări facultative de locuință. Așadar, vom intensifica acțiunile de informare cu privire la beneficiile asigurărilor dedicate locuințelor, pentru ca oamenii să poată lua decizii în cunoștință de cauză”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.
„Cu siguranță, o asigurare potrivită locuinței pe care o deținem va face diferența în diverse situații nefericite care ne pot afecta pe fiecare dintre noi„, a completat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.
Asigurarea facultativă pentru locuință oferă un nivel suplimentar de protecție față de cea obligatorie PAD, acoperind, în plus față de dezastrele naturale, și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, precum și alte situații neprevăzute – inundații produse vecinilor, defecțiuni ale centralei termice, daune la bunurile electronice / electrocasnice etc.
Aceasta oferă o protecție extensivă, personalizată în funcție de specificul și necesitățile fiecărui individ, garantând astfel siguranța deplină în fața provocărilor și riscurilor zilnice.